Hvordan hjælper man bedst i lokalområderne, når et land er revet i stykker af krig? For en nødhjælpsorganisation er der ikke noget enkelt svar. Tidligere handlede indsatsen i Sudan om nøje at planlægge, hvad et lokalområde havde brug for, og udarbejde initiativer, der kunne styrke lokalsamfundet, så borgerne kunne blive selvforsørgende. Men siden borgerkrigen brød ud i Sudan den 15. april 2023, har situationen ændret sig drastisk. Fokus er nu på akutte nødhjælpsprojekter, hvor hurtig omstilling er afgørende. Det, der var nødvendigt i går, kan i dag være erstattet af et endnu mere presserende behov.
Situationen i Sudan er forfærdelig. Over 15.500 mennesker har mistet livet, og 12 millioner er blevet tvunget på flugt, enten ud af landet eller internt. Derudover er landet plaget af en af verdens højeste forekomster af underernæring blandt børn, hvor hele 15.4 millioner børn er underernærede, og en truende hungersnød breder sig over store dele af landet.
Som om krigens rædsler ikke var nok, er Kassala-staten, der hidtil har været skånet for kampene og derfor tiltrukket hundredtusindvis af internt fordrevne på flugt, blevet ramt af ekstreme regnskyl. Disse voldsomme oversvømmelser har ødelagt flere områder, hvilket har tvunget mange internt fordrevne flygtninge, især dem i lejre, til igen at miste alt og flygte på ny.
Derfor fokuserer DM-Aid på at yde akut nødhjælp til de mest sårbare grupper i Kassala, herunder internt fordrevne flygtninge og forældreløse børn med nødhjælpspakker og kontanter, så de berørte selv kan handle ind, til det der er mest presserende for dem.
Du kan læse mere om vores arbejde i Sudan ved at trykke her.
Vil du følge vores arbejde? Opskriv dig vores nyhedsbrev