Sudan

SITUATIONEN I LANDET

Sudan har siden revolutionen i 2019 været præget af politisk ustabilitet, voldelige demonstrationer, krig, lockdowns og oversvømmelser som alt sammen har bidraget til en økonomisk krise.

Det kulminerede den 15. april 2023 hvor der startede en krig mellem Sudan’s væbnede styrker (SAF) og paramilitære Rapid Support Forces (RSF), som er rivaliserende grupper inden for landets militærregering. Dette har medført til, at der nu er 7.3 millioner mennesker som har været tvunget til at forlade deres hjem i og uden for Sudan. Desuden står Sudans fremtid over for alvorlige udfordringer. Krigen har hindret mere end 19 millioner unge børn i at få adgang til skolegang. Dette udsætter dem for både øjeblikkelige og langsigtede risici såsom fordrivelse, rekruttering af væbnede grupper og seksuel vold.

Lige nu er situationen, at hele 24.7 millioner mennesker, oplever AKUT fødevareusikkerhed.

Samtidig har Sudan en af ​​de højeste forekomster af underernæring blandt børn i verden, hele 4 millioner børn er underernæret.

Der er brug for din støtte!

300 kr. sikrer mad til en familie i en måned
Alt støtte gør en forskel!
Fødevarepakkerne indeholder: sukker, linser, ris, olie, bønner, mel, dadler, frugt, juice og te.

 

De sidste 10 dage i Ramadan – vandtårn og sanddæmning

Selvom Ramadan måneden er slut fortsætter vi indsamlingen til vandtårn og sanddæmning i Sudan. 

Sudan befinder sig i en vandkrise, hvor 40% af befolkningen ikke har let adgang til rent drikkevand. Denne statistik er værre ude i landsbyområderne, hvor den stiger til 53%.

Samtidig er Sudan verdens femte mest sårbare land over for klimaforandringer, hvor 80% af lokalområderne er klassificeret som meget modtagelige over for naturkatastrofer og under tørkeperioder at være i ekstrem vandmangel.

For at imødekomme begge udfordringer støtter vi til opbygning af vandtårn og sanddæmning. Projekterne vil støtte 20.000 mennesker fordelt på otte landsbyer i Norddarfur-staten i Sudan.

Beskrivelse:
Et vandtårn er et system designet til at lette adgangen til rent drikkevand for landsbyboere. Systemet er, at elektriske vandpumper sænkes ned i brønde for at hente vandet, som derefter pumpes op i vandtårne med en kapacitet på op til 24.000 liter. Disse vandtårne er tilsluttet vandhaner, så beboerne altid har nem adgang til vand, hvor de kan tænde og slukke vandhanerne, som de vil.

En sanddæmning er en struktur, der bruges til at holde vand tilbage og skabe et kunstigt reservoir eller sø.
Opbygningen af sanddæmningen skal sikre, at når det regner så opbevares vandet især til tørketider så landbruget stadig kan dyrkes.

Støt med et valgfrit beløb på formålet 10 dage

DM-Aid’s NGO-samarbejdspartner i Sudan
SOS Sahel Sudan