BLIV FRIVILLIG I DM-AID

Engagér dig lokalt og bidrag til projekter eller events, der gør en forskel for udsatte mennesker i Danmark der, hvor de bor og lever. 

DM-Aid’s frivillige udgør kernen i vores nationale arbejde, hvor alle aktiviteterne drives af ildsjæle. Er du en ildsjæl og trives du med at opbygge sociale relationer og fællesskaber på tværs af kultur og etnicitet? Er du passioneret for at hjælpe og styrke forældre-barn relationer i udsatte børnefamilier og styrke selvværdet hos børn og unge? Eller brænder du for at koordinere indsamlingsevents for et godt formål?
Så tilslut dig DM-Aid’s fantastiske og dedikerede frivillige korps.

Som frivillig bliver du tilknyttet en af vores tre lokalgrupper: København, Aalborg og Vejle. At være frivillig hos DM-Aid er både lærerigt, socialt og personligt givende. Du bliver en del af et stærkt netværk af frivillige, bliver givet ansvar og ejerskab og får mulighed for at deltage i inspirerende kurser og seminarer med andre frivillige.  

LOKALGRUPPER
Aalborg

Aalborg lokalgruppe har fokus på fattigdom og medborgerskab i Danmark. Projekterne implementeres af frivillige fra Aalborg og ledes af lokalgruppelederen for Aalborg. Lokalgruppen har tidligere implementeret projekterne “Fødselsdag for Alle” og “Ramadan-kurv” samt afholdt et støtteevent for indsamling til Gaza.

Lokalgruppeleder for Aalborg har tæt kontakt med DM-Aid’s National Koordinator, hvor budgetter, regnskab og projekt implementering bliver fastlagt.

Vi arbejder på at hjælpe familier og udsatte mennesker i Aalborg, hvis du har en god idé til et projekt i Aalborg, så kontakt os endelig. 

København

DM-Aid’s hovedkontor ligger i København. Lokalgruppen i København er vores største frivilliggruppe. DM-Aid’s dedikerede frivillige i København har stor erfaring med at implementere projekter og afholde events under ledelse af lokalgruppelederen for København. Lokalgruppen i København har implementeret projekterne Wildlife, Ramadan-kurv, Fællesskab for kvinder i Ramadan, naturudflugter til Amager Naturskole og Naturcenteret Amagerstrand samt afholdt støtteevents for indsamling til Gaza. 

DM-Aid’s genbrugsbutik Perlen har beliggenhed på Blågårdsgade 30, 2200 København N. Som frivillig i Perlen står du for den daglige drift, du har ansvaret for at betjene kunder, sortering af tøj og lettere rengøring. Overskuddet går til et nyt internationalt projekt hver måned, og du kan have indflydelse på, hvilket projekt og land overskuddet, skal doneres til. 

På vores internationale område har vi en Frivilliggruppe for forældreløse børn-program, hvor du som frivillig vil få en vigtig rolle i at støtte forældreløse og udsatte børn i Somalia, Tyrkiet, Pakistan, Indien, Palæstina eller Uganda. Dine arbejdsopgaver vil blandt andet omfatte at bistå med administrationen af programmet.  

Vejle

DM-Aid er i gang med at etablere en lokalgruppe i Vejle, der tager udgangspunkt i lokalt ejerskab og frivilligt engagement. 

I tæt samarbejde med DM-Aid’s Nationale Koordinator fastlægger lokalgruppelederen de events og projekter der skal implementeres i Vejle.

At hjælpe børnefamilier og udsatte mennesker samt afholde støtteevents for at indsamle til et vigtigt formål er nogle af de fokusområder i Vejle.  

FIRE TYPER AF FRIVILLIGE

I Danish Muslim Aid har vi fire frivilligtyper: Lokalgruppeleder, projektleder, projektfrivillig og frivillig landekoordinator. Her nedenfor kan du læse om de enkelte typer og helt nederst finder du de frivillig jobs som vi lige nu har ledige.  

Lokalgruppeleder

Hver lokalgruppe ledes af en lokalgruppeleder.

For at blive lokalgruppeleder hos DM-Aid skal du brænde for at gøre en forskel for dine medmennesker og have erfaring med at engagere dig i dit lokalområde. Du vil have en ledende rolle i din egen lokalgruppe, og have det primære ansvar for at afholde projekter og events målrettet udsatte mennesker i Danmark. Desuden skal du have erfaring med frivilligledelse og projektudvikling.

Som lokalgruppeleder planlægger du årets projekter og events ud fra DM-Aid’s fastlagte projektkatalog. Du vil udarbejde fondsansøgninger, budgetter og evalueringer, samt stå for frivilligrekruttering og fordeling af opgaver. Desuden vil du være sparringspartner for projektlederne og har tæt samarbejde med DM-Aid’s Nationale Koordinator.

Som lokalgruppeleder skal du være medlem af DM-Aid og binder dig i minimum et år.

Projektleder

Hvert projekt og event har en projektleder tilknyttet.

For at blive projektleder hos DM-Aid er det et plus at du har erfaring med projektledelse og projektstyring samt trives med at arbejde med mennesker.

Som projektleder har du det overordnet ansvar og har en central rolle i implementeringen af projektet eller eventet. Det forventes at du har gode kompetencer indenfor at koordinere, monitorere og evaluere projekter eller events. Du vil desuden have tæt samarbejde med lokalgruppelederen og leder de projektfrivillige, der er tilknyttet projektet eller eventet.

Projektlederen binder sig for et halvt år ad gangen.  

Projektfrivillig

DM-Aid’s projektfrivillige hjælper og støtter med at afholde planlagte projekter eller events.

For at blive projektfrivillig hos DM-Aid skal du have hjertet det rette sted og være passioneret i dit frivillige arbejde. Du skal have sociale og faglige kompetencer og gerne praktisk erfaring med at afholde projekter og events, eller stor motivation for at lære det.

Projektfrivillige arbejder tæt sammen med projektlederen for det pågældende projekt eller event, og deltager i planlægnings-og evalueringsmøder.

Projektfrivillige binder sig for et halvår ad gangen. 

Frivillig landekoordinator 

Som frivillig landekoordinator vil du blive en central del af DM-Aids Forældreløse og Udsatte Børn Program (FUB).

Du vil få en betydningsfuld rolle i at støtte forældreløse og udsatte børn i Somalia, Tyrkiet, Pakistan, Indien, Palæstina eller Uganda. Som frivillig landekoordinator vil man arbejde tæt sammen med DM-Aid’s Internationale Projekt Koordinator for at administrere og håndtere sponsoraterne.

Dette indebærer at besidde stærke kompetencer inden for administration, kommunikation, organisation og samarbejde.  

LEDIGE FRIVILLIG JOBS

Du kan tilmelde dig som frivillig på flere måder.
Søg i aktuelle opslag her 


Udfyld online tilmelding
 
Du kan tilmelde dig som frivillig ved at udfylde vores online tilmeldingsskema
her, hvor du indtaster de nødvendige oplysninger, om hvor din interesse ligger og vedhæfter dit CV. Du vil derefter blive kontaktet af DM-Aid’s National Koordinator som inviterer dig til en 1-1 samtale. Formularen er uforpligtende og du binder dig ikke til noget.  

Er du derimod i tvivl om, hvor du gerne vil være frivillig, opfordrer vi dig til at kontakte DM-Aids National Koordinator Eman Osman på tlf. 22616503 eller eman.osman@dmaid.dk, hvor hun kort kan sætte dig ind i Danish Muslim Aid som organisation og det at være frivillig i DM-Aid.