Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Uganda

Uganda

Du kan her læse om Uganda og de projekter, som DM-Aid har i landet

OPBYGNING AF BRØNDE

I Uganda har mere end 21 millioner mennesker ikke har adgang til rent vand.

De fleste får deres drikkevand fra den nærmeste flod eller sø, som både er beskidt og forurenet og hvor der må bruges mange timer på at koge og afkøle vandet i håb om at alle bakterier er væk.

… men det er sjældent, at alle bakterier forsvinder blot ved kogning af vand. Årligt rapporteres mere end 3000 vandrelateret dødsfald og 90.000 tilfælde af alvorligt vandrelateret sygdomme i Uganda.

I løbet af årene er der gennem DM-Aid blevet bygget mere end 150 brønde i Uganda, som har sikret rene vandkilder til personlig- og husligt forbrug for 270.000 mennesker.

Med opbygning af brønde kan vi sammen sikre rent drikkevand til Uganda

STØT MED 100 KR ELLER ET VALGFRIT BELØB


To skolemåltider – morgenmad og frokost

Måltider i skolen skal sikre, at børn i Nasuli folkeskole og Kasekere folkeskole i Uganda, får næringsfyldt mad. Begge folkeskoler har et højt antal af børn, der kommer fra beskedne kår og forældrene har ikke midlerne til at dække deres børns daglige fødevarebehov.

Resultater fra Uganda Bureau of Statistics (UBOS) viser, at mindst syv ud af 10 elever i folkeskolen går til undervisning, mens de er sultne, og de mest berørte er børn i landdistrikterne. Sult er en af hovedårsagerne til, at børn klarer sig dårligt fagligt i skolen. Desuden viser resultaterne, at sultne børn har dårligere koncentration, højere fravær, dårligere opførsel, dårligere helbred og større chance for at droppe ud af skolen end elever der får dækket deres daglige fødevarebehov.

Måltidsordningen vil være med til at give udsatte børn den nødvendige energi til at følge med i undervisningen og deltage aktivt i skoleaktiviteterne.

Du kan støtte med:

  • 10 kr. for to skolemåltider
  • 200 kr. for en måneds skolemåltider

Alle beløb gør en forskel

Mad-til-boern-i-skolen-Uganda

Læs om Ugandas børn