Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Somalia

Somalia

Du kan her læse om Somalia og de projekter, som DM-Aid har i landet

Læs DM-Aid‘s artikel om situationen i Somalia

Tryk her: Vi har vendt det blinde øje til Somalia

Hungersnød i Somalia

Etiopien, Kenya og Somalia på Afrikas Horn har været ramt af tørke tre sæsoner i træk – dette ser ud til at blive den fjerde, hvilket vil være historisk. I Somalia er tallene særligt dystre. Alene fra marts til april i år er antallet af mennesker, der er direkte påvirket af tørken steget fra 4.9 millioner til nu 6,1 millioner mennesker. Intet tyder på, at dette tal vil falde; tværtimod viser prognoserne, at det kun kommer til at stige.

Det ser ud til, at hungersnød er uundgåeligt. 

Tørken har bidraget til at:

  • Fødevarepriserne er steget med 36 procent.
  • 3,5 millioner mennesker har akut brug for adgang til drikkevand.
  • 1,4 millioner af børn, har fået afbrudt deres uddannelse.

Der er 2,6 millioner internt fordrevne i Somalia som konsekvens af klimaforhold og konflikter. Et flertal af internt fordrevne er blevet fordrevet mindst fem gange tidligere, og meget få vender tilbage til oprindelsesområderne.

Støt med en fødevarepakke til seks personer for 250 kr.


Hargeisa-brand

ILDEBRAND I HARGEISAS MARKED
Fredag den 1. april 2022 startede en kæmpe brand i Hargeisas markedscentrum.

Ilden ødelagde byens livsnerve og hjemsted for over 2.000 boder og stander i det tætbefolkede markedsområde, da brandfolk kæmpede for at få adgang til flammerne.

Somalia har en høj arbejdsløshed, og markedet var en livline for mange fattige familier, der var afhængige af det for at kunne leve. Branden skete kun få timer efter, at Ramadan-måneden begyndte, hvor fødevaremarkedet traditionelt set boomer.

28 er meldt såret og ingen er ankommet i branden.

Byen har aldrig været vidne til en så massiv katastrofe… Dette sted var Hargeisas økonomiske centrum, og selvom brandfolkene gjorde deres bedste for at begrænse branden, er markedet ødelagt.”
– Byens borgmester Abdikarim Ahmed Moge

Støt med en nødhjælpspakke til 200 kr. til fattige, som har mistet deres levebrød


Forældreløse- og udsatte børn
I Somalia er der mere end 600.000 forældreløse børn og mere end 3 millioner børn går ikke i skole. Læs mere eller opret dig som sponsor for er forældreløse- og udsat barn her.


Brønd i Somalia 

Rent vand i SomaliaI Somalia hersker der meget tørke, hvorfor der er stort behov for stabile vandkilder. Et af de lande, hvor DM-Aid bygger brønde er i Somalia. Du kan læse om vores brønd projekter her.