Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bangladesh

Du kan læse her om landet Bangladesh, Rohingya flygtninge og i gangværende projekter i landet

Information

Bangladesh er et land på 130.170 km2, hvilket svarer til ca. 3 gange så meget som Danmark. Landet huser 164,7 millioner indbyggere og ca. 1 million flygtninge fra nabolandet Myanmar, hvor de fleste bor i verdens største flygtninge lejr i Cox Bazar. Langt hovedparten af de næsten 165 millioner indbyggere er meget fattige, og landet er derfor et af verdens fattigste og tættest befolkede.

De to store floder Brahmaputra og Ganges løber gennem landet og er medvirkende til mange oversvømmelser i regntiden. Samtidigt rammes landet ofte af store oversvømmelser i form af storme og tsunamier ude fra Den Bengalske Bugt.

Bangladesh er et frugtbart land som hovedsagelig består af deltaområderne til floderne Brahmaputra og Ganges. Tropisk monsunklima giver store nedbørsmængder om sommeren, og i de sidste 10 år har oversvømmelser skabt store problemer for landet. Det er de fattige, som rammes hårdest, da de ofte er bosat i deltaområderne. Brønde er blevet boret for at give et alternativ til det forurenede overfladevand, men i de sidste år har det vist sig, at brøndvandet ofte er forurenet af arsenikholdige bjergarter. Dette kan hverken ses, lugtes eller smages, men på langt sigt dræber det folk, som indtager det.

Medicinsk hjælp

Majoriteten af Rohingyaerne i Bangladesh er kvinder og børn, hvoraf 40% er under 12 år. Børnene er specielt påvirkede af konflikten, og har brug for tryghed og beskyttelse. Ligeledes er der et stort antal af ældre og udsatte. Rohingya-folket bor i tætpakkede flygtningelejre, uden mad, toiletter eller behandling for dem, der har været udsat for voldtægt, eller på anden vis er sårede. Med andre ord er der tale om en meget omfattende, og fortsat voksende humanitær krise, hvor menneskets basale fornødenheder ikke bliver mødt. Der er derfor et stort behov for lægehjælp, sanitet og beskyttelse. (Kilde: UNHCR)

Vores partner i Bangladesh, Allama Abul Khair Foundation, har som mål at prioritere de områder af flygtningelejren, hvor der ikke har været regelmæssig lægehjælp.

Du kan støtte Rohingya’er ved at vælge formålet: Rohingya