Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bangladesh

Du kan læse her om landet Bangladesh, Rohingya flygtninge og i gangværende projekter i landet

Information

Bangladesh er et land på 130.170 km2, hvilket svarer til ca. 3 gange så meget som Danmark. Landet huser 164,7 millioner indbyggere og ca. 1 million flygtninge fra nabolandet Myanmar, hvor de fleste bor i verdens største flygtninge lejr i Cox Bazar. Langt hovedparten af de næsten 165 millioner indbyggere er meget fattige, og landet er derfor et af verdens fattigste og tættest befolkede.

Bangladesh er et frugtbart land, som hovedsagelig består af deltaområderne til floderne Brahmaputra og Ganges. Tropisk monsunklima giver store nedbørsmængder om sommeren, og i de sidste 10 år har oversvømmelser skabt store problemer for landet. Det er de fattige, som rammes hårdest, da de ofte er bosat i deltaområderne.

Medicinsk hjælp

Majoriteten af Rohingyaerne i Bangladesh er kvinder og børn, hvoraf 40% er under 12 år. Børnene er specielt påvirkede af konflikten, og har brug for tryghed og beskyttelse. Ligeledes er der et stort antal af ældre og udsatte. Rohingya’er bor i tætpakkede flygtningelejre, uden mad, toiletter eller medicinsk behandling til sygdomme, der kan forbygges . Med andre ord er der tale om en meget omfattende, og fortsat voksende humanitær krise, hvor menneskets basale fornødenheder ikke bliver mødt. Der er derfor et stort behov for lægehjælp og medicin (Kilde: UNHCR)

Sygdomme som især er udbredt i tætbeboede flygtningelejre er diarré, malaria, gul feber, astma & luftvejssygdomme. Den rette medicinske hjælp og forebyggelse kan redde liv

Du kan støtte Rohingya’erne med livsvigtig medicin for 75 kr. (formål: Rohingya)