Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Bangladesh

Bangladesh

Du kan læse her om landet Bangladesh, Rohingya flygtninge og i gangværende projekter i landet

DM-Aid arbejder i samtlige distrikter i den sydøstlige del af Bangladesh, herunder distrikt Cox’s Bazar, hvor verdens største flygtningelejr ligger og som huser mere end 900.000 rohingyaer, der er flygtet fra nabolandet Myanmar.

I Cox’s Bazars flygtningelejr er halvdelen af beboerne børn. Størstedelen af beboerne lever under hårde vilkår med begrænset adgang til arbejdsmarkedet, uddannelse og sundhedsydelser. Rohingyas situation forværres ved de mange oversvømmelser, der medfører dødsfald, ødelagte hjem, dårlig sanitet og hygiejne i lejrene, med mug og svamp der samler sig. Lejrene er også regelmæssigt udsat for menneskeskabte katastrofer, som brande.


BRAND ØDELÆGGER HJEM

Cox-Bazaar-brand-23(AP billede/Mahmud Hossain Opu)

Søndag den 5. marts eftermiddag startede en brand i camp 11, som hurtigt spredte sig til camps 9, 10, 12 og 13. Alhamdulillah er der ingen omkomne, men mindst 2.000 huse er brændt ned og hele 22.000 mennesker er ramt af konsekvenserne af branden.

De der har mistet deres hjem er enten flyttet ind på midlertidigt fristillede skolebygninger eller hos familiemedlemmer, som bor i andre camp områder.

Der er fokus på nødhjælp i form af fødevarepakker og basale behov

  • Støt med en nødhjælpspakke til 200 kr.