Somalia

SITUATIONEN I LANDET

Somalia har et befolkningstal på knap 17 millioner, og er i top fem over verdens fattigste lande, hvor mere end halvdelen af landets befolkning lever under den internationale fattigdomsgrænse på 1.90$ per dag.

Somalia er en af de lande, når der tales om katastrofer både kan være ramt af ekstrem tørke eller ekstrem regn, som medfører voldsomme oversvømmelser.

Somalia havde netop overvundet en historisk tørke, der havde bragt landet på randen af hungersnød. Desværre står landet nu over for konsekvenserne af voldsom regn, der begyndte i oktober 2023 og har resulteret i alvorlige oversvømmelser. Det har ført til tab af mange liv, ødelagte landbrug, nedbrudt infrastruktur og hundredtusindvis af internt fordrevne personer.

Somalia lever af landbrug og med skiftende konsekvenser af ekstrem tørke og voldsom regn, er fokus på at redde og bibeholde landbrug.

Derfor er fokus på at støtte med opførelse af sanddæmninger, som under regntid kan opsamle vand, der kan anvendes under tørke, og leveres til omkring liggende landsbyer. Vi har haft stor succes med at opbygge de store vandprojekter, som er til opretholde liv, husdyr og landbrug i Somalia.

Du kan støtte med 100 kr. (eller et valgfrit beløb) til opbygning af sanddæmning i Somalia og vær med til at redde liv.

DM-AID’S ARBEJDE I SOMALIA

DM-Aid har flere indsatser i Somalia, hvor vi året rundt støtter landet med forskellige projekter gennem vores programmer, som både sikrer nødhjælp og udvikling i landet. 

Børn

I Somalia er over 600.000 børn forældreløse, og 67% af børn er ikke indskrevet i folkeskolen. Somalia er en af de seks lande, hvor DM-Aid har sponsorbørn. Vores program sikrer, at børn får lov til at forblive børn, og får muligheden for at få en uddannelse, næringsfyldt mad, tøj på kroppen og søge lægehjælp. Du har mulighed for at oprette dig som sponsor for et barn i en af vores seks lande her.

somalia rent vand

RENT VAND

Grundet den voldsomme tørkeperiode er flere af landets brønde, søer og floder udtørret og op imod 3.5 millioner mennesker har akut brug for rent drikkevand. Somalia er en af de lande, hvor det er hårdest af bygge brønde, fordi jorden er ekstrem hård grundet tørke. Derfor kan selve boringsprocessen tage flere måneder. Ofte skal vores samarbejdspartner grave og bore 20-30 meter ned i hård jord for at finde vand. Herefter bygges vandkilden fra grunden op.
I Somalia er der ikke kun behov for brønde, men også andre former for store vandkilder – Sanddæmninger, som sikrer, at der samler sig vand under regnsæsonen, som kan benyttes i tørkesæsonen, hvor vandet opretter livet hos både mennesker, dyr og det lokale landbrug. Du kan her læse mere om vores Vand & brønde projekter.

DM-Aid’s NGO-samarbejdspartner i Somalia
Taakulo Somaliland Community.