Palæstina

GAZA HAR BRUG FOR DIG!

Våbenhvilen er ophørt den 1. december kl. 06.

Mindst 16.248 mennesker er blevet dræbt, herunder 7.112 børn og 4.885 kvinder.
43.616 mennesker er hårdt såret
1.900.000 mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem (85% af befolkningen).
56
journalister er blevet dræbt
200
sundhedsmedarbejdere er blevet dræbt

Kilde: OCHA & Ministry of Health Palestine
Note: Mennesker som stadig ligger begravet under murbrokkerne tælles ikke med i de officielle tal. Efter våbenhvilen sluttede har Gaza været under non-stop bombadementer, og dermed er de officielle drabstal langt højere end rapporteret på nuværende tidspunkt. (Opdateret onsdag den 06. december).

Mandag den 9. oktober indførte Israel en fuld blokade af Gaza, hvilket medførte afbrydelse af både vand- og elforsyning samt forhindrede transport af varer, herunder fødevarer. I hele 12 dage kunne intet komme ind. Siden 21. oktober har daglige begrænset nødhjælpslastbiler fået lov til at krydse Rafah-grænsen (den egyptiske grænse) ind til Gaza, hvor lastbilchaufførerne skal læsse af og aflevere nødhjælpen og så er det andre NGO’er inde fra Gaza, som henter det og skal transportere det rundt i Gaza.

Du kan læse DM-Aid’s seneste nyheder, herunder opdateringer om nødhjælpen i her

Du kan fortsat støtte Gaza!

STØT MED 200 KR. ELLER ET VALGFRIT BELØB
TIL FØDEVARER, MEDICINSK OG HOSPITALSUDSTYR 

SITUATIONEN I LANDET

På Vestbredden og Gazastriben bor der lidt over 5 millioner mennesker, hvoraf 2,3 millioner bor inde i Gazastriben.

Gazastriben har i mere end 16 år været underlagt en omfattende land-, luft- og havblokade, og siden 2008 har det oplevet fem store angreb, der har medført tabet af titusindvis af menneskeliv, ødelagt infrastrukturen, svækket sundhedssystemet og begrænset den sociale og økonomiske mobilitet, hvor arbejdsløshedstallet stiger år for år, og behovet for hjælp har nået et alarmerende højdepunkt.

DM-AID’S ARBEJDE I PALÆSTINA

DM-Aid havde i årevis fokus på udviklingsarbejde. Fokus var på at skabe arbejdspladser og støtte den lokale økonomi inde i Gaza. Det helt store projekt var vores LANDBRUGSPROJEKT. Lige nu er alt udviklingsarbejde sat på pause, og alt fokus er på AKUT nødhjælpsarbejde. 

BØRN
Vi har altid fokus på børn, lige nu er fokusset især på Gaza’s børn, som du kan støtte her. 

DM-Aid’s NGO-samarbejdspartner i Palæstina
Taawon Welfare Association.