Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Palæstina

Palæstina

Du kan her læse om Palæstina og de projekter, som DM-Aid har i landet

GAZA UNDER ANGREB

Desværre ser vi igen, at Gaza bliver angrebet, med fatale konsekvenser for et samfund der allerede er i knæ. Indtil videre er 44 mennesker meldt døde, hvor 15 af dem var børn. Flere hundrede er sårede og endnu flere hjem ødelagt. I forvejen er næsten syv ud af ti mennesker i Gaza fattige og kæmper for at få mad på bordet!

  • Du kan hjælpe Gaza

Støt med 300 kr. til fødevarer og genopbygning


Skabelse af arbejdspladser og uddeling af fødevarepakker

Fattigdom og arbejdsløshed – er den største drivkraft bag fødevareusikkerheden i Palæstina – som er på sit højeste: I Gaza er næsten syv ud af ti mennesker fattige, halvdelen af ​​arbejdsstyrken er arbejdsløs, og syv ud af ti husstande er fødevareusikre.

Med projekt landbrug vil næringsfyldte fødevarepakker til familier komme fra lokale landbrugsproducenter i Gaza. Dermed hjælpes både fattige familier med at få mad på bordet, og den lokale økonomi støttes ved at der skabes arbejdspladser til landbrugsproducenterne.

Støt med 350 kr. eller et valgfrit beløb

Projekt-landbrug-Gaza
Målgruppen
  • Fattige familier vil modtage en ugentlig frisk madpakke med grøntsager, frugter og kylling/æg for at opfylde deres ugentlige ernæringsbehov. De vil blive konsulteret for at kontrollere deres tilfredshed og vare præference
  • Små landmænd/producenter:- de vil blive støttet til at markedsføre deres plantede/producerede afgrøder til gode priser gennem projektaktiviteterne, der skal pakkes forsvarligt og forsynes til trængende familier. Denne gruppe omfatter kvindelige kooperativer og forarbejdede fødevarer.

Du gør det muligt for DM-Aid at hjælpe nødlidende palæstinensere, gennem vores samarbejdspartner i Palæstina, Taawon.

Under Ramadan 2022 angreb Israelske styrker Al-Aqsa-moskeen i Østjerusalem. Læger rapporterede, at mindst 158 palæstinensere blev såret i den efterfølgende vold, da hundredvis blev tilbageholdt. Efterfølgende uger blev der ved med at være angreb, hvor flere og flere blev slem såret.

Der blev hurtigt ydet hjælp efter de forfærdelige angreb på palæstinenserne. På billeder ser du to læger, der tilser en lille pige. Vi sørger for lægehjælp og fødevarepakker til de, der har mest brug for det i Palæstina.

Du kan forsat støtte

300 kr. til lægehjælp og fødevarepakker

Formål: Katastrofehjælp

ung-pige-faar-hjaelp-i-Jerusalem

Situationen i Gaza

I Palæstina bor der lige over 5 millioner mennesker, hvoraf 2 millioner bor i Gazastriben.

Gaza står over for de værste økonomiske forhold i årevis. Den igangværende blokade og de tre store angreb, der har været siden 2008, har haft en ødelæggende effekt. Palæstinensere i Gaza oplever stigning i arbejdsløshed, lav købekraft, inflation og massiv infrastrukturskade, som alle har bidraget til at reducere fødevaresikkerheden for familier i Gaza.


Sponsor for et forældreløst barn
Den dårlige købekraft for beboerne i Gaza og forværringen af ​​den lokale økonomi har også påvirket familiers kapacitet til at imødekomme grundlæggende behov, ligesom tøj, sanitet og uddannelse som følge af dårlige levevilkår og ekstrem fattigdom.

Palæstinensiske børn repræsenterer en befolkning, der er ramt af fattigdom, migration, konflikt og miljøforringelse. Du kan være med til at sørge for, at et barn i Gaza får mad på bordet, tøj på kroppen, adgang skole skole og lægehjælp. Læs eller opret dig som sponsor her.