Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Bliv frivillig i DM-AID

Bliv frivillig i DM-AID

Frivillige er rygraden af DM-Aid og det er kun muligt med engagerede og dygtige frivillige, at vi sammen kan hjælpe fattige og udsatte medmennesker i verden og i Danmark

LÆS VORES FRIVILLIGBROCHURE

Læs om de typer af frivillige, som vi særligt efterspørger lige nu:

Frivillig National projektleder

Frivillig International projektleder

Frivillig-Kampagne-og-Eventmager


Hvordan introduceres nye frivillige? 
I DM-Aid har vi udarbejdet et tre-trins introduktionsforløb for nye frivillige i organisationen med formålet om at integrere dem fuldt i organisationen og forberede dem så godt som muligt på deres frivillige opgaver og ansvar: 

Intromøde 1 fokuserer på rekruttering og første screening af de nye potentielle frivillige. 
Intromøde 2 klæder de nye frivillige på til deres frivillige arbejde i organisationen, hvorefter de er klar til at starte deres frivillige arbejde.
Intromøde 3 har til formål at give de frivillige redskaber til at lede, samarbejde og kommunikere bedre sammen i grupper.


Hvor lang tid tager introduktionen? 
Intromøde 1 og 2 sker i forlængelse af hinanden med ca. to ugers mellemrum og finder sted to-fire gange om året, afhængig af lokalgruppe og behov. Intromøde 3 finder sted mindst én gang om året. Man kan gå i gang med sit nye frivillige arbejde efter intromøde 2. 


Hvornår er næste intromøde for nye frivillige?
Udmeldes snarest


Hvordan tilmelder jeg mig intromødet?

Du tilmelder dig et intromøde ved at trykke ’Deltager’ i den oprettede Facebook begivenhed ellers kan du når som helst skrive en e-mail til os, hvor du skriver et par ord om dig selv og evt. vedhæfter dit CV. På den måde kan vi senere i introforløbet bedre matche dig med den helt rigtige gruppe og frivilligopgave.


Binder jeg mig til noget ved første intromøde?
Nej, det gør du ikke. Til intromødet lærer du mere om vores organisation; hvem vi er, hvordan vi arbejder med nødhjælp og udvikling og hvor vi arbejder i verden og med hvilken type partner organisationer. Du hører om de forskellige udvalg og grupper, som du kan være frivillig i og om vores mange forskellige programmer og projekter. Ønsker du at starte som frivillig, bliver du matchet med det udvalg eller gruppe, som du finder mest spændende og som samtidig er relevant for dine erfaringer og kompetencer.


Hvad sker der efter første intromøde?  
Når du har gennemført intromøde 1, bliver du inviteret med til intromøde 2, hvor vi introducerer dig mere indgående til vores interne kommunikation, programmer, projektprocedure, skabeloner, roller og mandater for frivillige og organisationen generelt. Derefter er du klar til at blive introduceret til frivilliglederen for dit valgte udvalg eller gruppe og komme i gang med dit frivillige arbejde. Alle frivillige, der er kommet til indenfor det seneste år, bliver inviteret med til Intromøde 3, som finder sted mindst én gang årligt, men hvis der er plads, kan ’gamle’ frivillige, der har lyst til en brush-up på samarbejde og kommunikation, også deltage. 


Hvad får jeg ud af at være frivillig? 
Hos DM-Aid er der mindst fem gode grunde til at blive frivillig!

  1. Du bidrager til at løfte livskvaliteten hos fattige & udsatte mennesker
  2. Du bliver en del af et hyggeligt fællesskab med en masse ildsjæle
  3. Du bliver en vigtig del af beslutningsprocesserne
  4. Du får både erfaring og udviklet dine personlige, sociale og faglige kompetencer
  5. Du får løbende tilbud om kurser og relevant uddannelse for dit frivillige arbejde. 

Hvor kan jeg være frivillig henne?
Vores hovedkontor ligger i København, hvor vi har vores største lokalgruppe, men vi har også lokalgrupper i Aarhus, og Aalborg. Skriv til os på info@dmaid.dk for at høre til aktivitet i den lokalgruppe, der ligger nærmest dig. 


Bliv medlem
Bliv frivillig!
Nyheder