Qurban

QURBAN 2024 (Lukket for flere donationer)

DM-Aid gentager successen og vi udfører igen Qurban i seks lande: Indien, Uganda, Pakistan, Yemen, Somalia, og Bangladesh. Dette projekt understøtter vores fortsatte engagement i at bringe håb og nødhjælp til de mest udsatte samfund, gennem vores smukke tro. 

Før Eid-ul Adha, har du mulighed for at opfylde dine religiøse forpligtelser og samtidig gøre en forskel for vores hårdt ramte medmennesker. 

 

Vi har lukket for flere Qurban donationer for i år.
Må jeres Qurban blive accepteret, og vi ønsker jer alle en Eid mubarak.

Om Qurban
Qurban er en dybtgående praksis forbundet med de islamiske højtider, hvor der især er fokus under Eid al-Adha, der falder sammen med den årlige pilgrimsrejse til Mekka. Traditionen indebærer slagtning af dyr, hvor kødet efterfølgende bliver delt ud til dem, der har mest brug for det. 

Vores rolle i Qurban
DM-Aid faciliterer Qurban på vegne af muslimer, der ønsker at bidrage til denne vigtige tradition. Vi opererer i de regioner, hvor vi allerede arbejder med nødhjælp og udviklingsprojekter. Kødet fra de slagtede dyr distribueres til flygtninge og fattige familier i disse områder. 

Hvordan Qurban fungerer
I henhold til Hanafi-lovskolen repræsenterer et får/ged en Qurban for én person, mens en ko kan repræsentere op til syv personer. Ifølge Shafi’i, Hanbali og Maliki lovskolerne kan et får/ged dog være tilstrækkeligt for en hel familie. 

Hvem kan udføre Qurban?
Qurban kan udføres af voksne og forstandige personer. Det er også muligt at udføre Qurban på vegne af andre voksne og forstandige personer.