Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Vand & Miljø

Vand er liv! DM-Aid bygger brønde og sørger for vandforsyning i områder med tørke. Træer er vigtige for både jord, dyr og iltindholdet i den luft vi indånder. Vi kan med din hjælp sikre en positivt indsats over for miljøfaktorer, der påvirker sundheden.

Støt Vand & Brønde nu

Projekt: Rent vand
Rent vand er en af de største mangelvarer i store dele af den tredje verden, ikke mindst i Afrika. Mangel på rent vand er typisk et resultat af langvarige naturkatastrofer, f.eks. tørke. Følgevirkninger til tørke er oftest sult pga. ødelagte afgrøder, eller sygdom hos dyr og mennesker i forbindelse med brugen af tilstedeværende urent drikkevand.

Mange steder er folk nødt til at tilbagelægge flere kilometer dagligt for at hente rent drikkevand. Et lokalt vandhul er desuden ingen garanti for at vandet er rent. Vandet som mennesker og dyr drikker, kan være sort og stinkende og fyldt med bakterier – men sådan behøver det ikke at være!

DM-Aid prioriterer etableringen af nye drikkevandsbrønde og vandbassiner højt, og vi har gennem de seneste år bygget adskillige brønde i bl.a. Afghanistan, Pakistan, Uganda, Etiopien og i Somaliland.

Udgifterne til en brønd eller vandbassin varierer mellem 10-30.000 kr., alt efter hvilken type brønd eller bassin, der er tale om. Du kan støtte på flere måder, enten ved en engangsdonation eller ved et fast månedligt beløb til vores vandprojekter. Når der herefter er sparet nok penge sammen fra donorerne, kan et konkret vandprojekt påbegyndes.

UnavngivetFølg med på Facebook her

Støt Rent Vand/Brønde nu

 

Projekt: Plant et træ
Du kan for under 10 kr. plante et træ, der efter få år begynder at give frugt, kan bruges til tømmer efter fem år, eller bare holde på jorden, så den ikke eroderer.

Der kan være mange gode grunde til at plante træer. Nogle træer giver fødevarer og andre giver bygningsmaterialer, og begge disse er meget efterspurgte over alt i verden. Det er vores erfaring, at de fleste gerne vil have frugttræer, da man kan høste fra dem år efter år.

Men desuden er der til stadighed en reduktion globalt set i mængden af træer på planeten, og da træer er en umådelig vigtig del af jordens økosystem og i virkeligheden er jordens lunger og danner den ilt, vi skal bruge, er der så meget desto mere grund til at hjælpe med at vedligeholde antallet af træer, så vi alle kan trække vejret i mange år fremover.

Vi arbejder med træplantning i Kashmir, Pakistan og i Uganda, og håber også at komme til at gøre det andre steder fremover.

UnavngivetFølg med på Facebook her

Støt Plant et træ nu

 

 

 

 

 

 

Modtag nyhedsbrevet

Modtag nyhedsbrevet

Her gør vi status på vores projekter, og fortæller om resultaterne i vores nyhedsbrev.