Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Vand & Miljø

Projekt: Rent vand

Rent vand er en af de største mangelvarer i store dele af den tredje verden, ikke mindst i Afrika. Mangel på rent vand er typisk et resultat af langvarige naturkatastrofer, f.eks. tørke. Følgevirkninger til tørke er oftest sult pga. ødelagte afgrøder, eller sygdom hos dyr og mennesker i forbindelse med brugen af tilstedeværende urent drikkevand.

Mange steder er folk nødt til at tilbagelægge flere kilometer dagligt for at hente rent drikkevand. Et lokalt vandhul er desuden ingen garanti for at vandet er rent. Vandet som mennesker og dyr drikker, kan være sort og stinkende og fyldt med bakterier – men sådan behøver det ikke at være!

DM-Aid prioriterer etableringen af nye drikkevandsbrønde og vandbassiner højt, og vi har gennem de seneste år bygget adskillige brønde i bl.a. Afghanistan, Pakistan, Uganda, Etiopien og i Somaliland.

Udgifterne til en brønd eller vandbassin varierer mellem 10.000 kr. og 30.000 kr., alt efter hvilken type brønd eller bassin, der er tale om. Du kan støtte på flere måder, enten ved en engangsdonation eller ved et fast månedligt beløb til vores vandprojekter. Når der herefter er sparet nok penge sammen fra donorerne, kan et konkret vandprojekt påbegyndes.

En lang række faktorer kan spille ind på, hvor lang tid det tager at lave en brønd. Der kan gå alt fra nogle få uger til et halvt år. Vi kan derfor ikke give nogen generel retningslinie for, hvor længe der vil gå, fra du har betalt til en brønd, til vi har billeder fra det færdige projekt.

Ophør af betalingsaftale

Hvis du ønsker at stoppe din faste betalingsaftale, kan dette ske ved at kontakte Danish Muslim Aid på mail: regnskab@dmaid.dk eller telefon: 35360833.