Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

DM-Aid - Tørke

Situationen i Sahel, Vestafrika nærmer sig katastrofale dimensioner. Op mod 20 millioner mennesker sulter lige nu i Vestafrika som følge af tørke og insekter, hvor høsten i Sahelområdet er slået fejl.

“To avoid the food crisis in the Sahel region becoming a catastrophe we need strong leadership, comprehensive response plan; coordinated and speedy action and continued generosity from the regional and international community”. Kilde: FN.

Du kan være med til at hjælpe berørte familier i Vestafrika med mad og medicin, så de har en mulighed for at klare sig indtil næste høst.

__________________________________________________

Tørke sender hvert år tusinder af mennesker ud på vandring efter steder, hvor de kan overleve. Især store dele af Afrika lige syd for Sahara bliver gentagne gange ramt af svigtende regn og efterfølgende tørke. I 2011 var det hovedsageligt i den østlige del, det for alvor gik galt, mens det i 2012 er i den vestlige del, det ser rigtig skidt ud. Mange befolkningsgrupper i Sahel-området lever som nomader og er helt og aldeles afhængige af deres dyreflokke. Når regnen svigter, dør dyrene, og så er nomaderne tvunget til at søge mod store lejre, hvor de kan få hjælp.

Under den voldsomme tørke i 2011 på Afrikas Horn indsamlede og afsendte DM-Aid over en million kroner som hjælp til de katastroferamte og ekstremt fattige områder i afsides beliggende egne af den somaliske og etiopiske ørken.

Det tager lang tid at genopbygge tilværelsen efter en voldsom tørke. Dels skal folk tilbage til deres områder, hvorfra de er søgt ud. Dernæst skal de ofte genopbygge deres hjem, som i mellemtiden er forfaldet, og som det vigtigste skal de have genetableret en dyreflok. Man regner med, at en familie skal have i nærheden af 15 får og geder for at have et minimumsgrundlag for at starte en ny flok. Det kan være næsten umuligt for en fattig familie at få råd til at komme på fode igen, da et enkelt dyr kan koste 50 USD eller mere.

DM-Aid har flere gange afsat penge til genetablering af fattige og tørkeramte nomaders dyreflokke, og vi forventer at gøre dette hvert år længe fremover.

Du kan hjælpe ved at klikke på “Støt nu”-knappen eller indbetale et beløb via vores katastrofekonto, reg. nr. 4280, konto nr. 3306 568 698.

 

100 kroner
sikrer omkring 200 liter drikkevand

500 kroner
giver en overlevelses-pakke til omkring en måned til en familie

 

1000 kroner
giver et telt til en familie plus madvarer

 

5000 kroner
genetablerer en dyreflok, så en familie kan komme i gang med en normal tilværelse igen, forudsat at de klimatiske forhold har ændret sig.

De ovennævnte eksempler varierer fra sted til sted og skal ikke betragtes som endegyldig målestok for, hvad gavn dit bidrag kan gøre, men blot tjene som eksempler.

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!