Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Syrien

Du kan her læse om situationen i Syrien og de igangværende projekter i landet

Situationen

Borgerkrigen i Syrien startede d. 15. marts 2011 og udviklede sig hurtig til en grim borgerkrig.  Det er en krig, som efterlader sig mange store og varige konsekvenser. Før borgerkrigen boede der 21 millioner mennesker i Syrien. I dag er over halvdelen flygtet fra deres hjem og har brug for humanitær hjælp.

Konflikten har kostet mere end 380.000 livet og bidraget til at omkring 6 millioner syrere er internt fordrevne inden for Syriens grænser. Det har yderligere medført, at 5.6 millioner syrere er flygtet ud af landet, hvor størstedelen lever i Jordan, Tyrkiet og Libanon. Yderligere lever 6.6 millioner syrere som internt fordrevne inden for Syriens grænser. Det estimeres, at borgerkrigen har sat Syriens økonomi tre årtier tilbage, med ødelagt infrastruktur og begrænset produktion af olie og elektricitet.

Kilde: UNHCR

Forældreløse og udsatte børn

Der er ikke et præcist tal på, hvor mange forældreløse børn der er i Syrien, men det estimeres, at tallet er langt over 100.000. FN har vurderet Syrien til at være en af de værste lande for børn at befinde sig i. DM-Aid’s sponsorprogram indbefatter også Syrien, for at vi kan være med til at sikre, at børn på trods af konflikt og krig, kan få chancen for en stabil hverdag og god fremtid. Som sponsor er man med til at støtte sit sponsorbarn med skolegang, mad og tøj. Du kan læse mere om det her

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!