Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Syrere i Tyrkiet

Syrere i Tyrkiet

Læs om syriske flygtninges situation, og hvordan du kan hjælpe

Borgerkrigen i Syrien startede d. 15. marts 2011 og har dermed varet mere end 11 år. Krigen har kostet næsten 400.000 syrere livet og bidraget til at omkring 6 millioner syrere er internt fordrevne inden for Syriens grænser. Det har yderligere medført, at 5.6 millioner syrere er flygtet ud af landet, hvor størstedelen lever i Jordan, Tyrkiet og Libanon.


Syriske flygtningebørn, der bor i Tyrkiet, tæt ved den syriske grænse, står over for en hård vinter, og den er ekstra grum for børn, der ikke har det rette overtøj til at beskytte sig mod kulde og dårligt vejr.

Du kan være med til at ændre dette for 80 kroner. Børnene får udstedt gavekort, hvor de sammen med deres værger kan tage ned i den pågældende butik og udvælge deres helt egen vintertøj.

Formål: Vintertøj


Fødevarepakker til flygtninge
DM-Aid uddeler fødevarepakker til syriske flygtninge familier og forældreløse børn i Tyrkiet.

  • Støt med 350 kr. eller et valgfrit beløb

Og vær med til at give seks personer en månedsfødevarer

Fødevarepakkerne indeholder: 13 kg ris, 9 kg bulgur, 5 kg pasta, 4 kg kikærter, 4 kg røde linser, 5 kg grønne linser, 4 kg bønner, 6 liter olie, 5 kg. Sukker, 750 g sukker, 1,4 kg kød og 1,6 kg tomatsovs

Stigende leveomkostninger såsom øgede forbrugerpriser, bolig-, forsynings- og fødevareomkostninger har haft store negative konsekvenser for syriske flygtninge og deres muligheder for at opfylde deres basale behov.

Mange syriske flygtninge bor stadig i krisecentre, der er under standard. Enlige, kvindelige husstande, enker er hårdt ramt.

Kerneproblemet er den begrænsede økonomiske mobilitet hos syriske flygtninge til at købe det nødvendige mad til deres familier.

Støtten med pakkerne skal være med til at give fødevaresikkerhed og fødevarestabilitet, og så deres økonomiske midler kan anvendes på andet, da fødevarer er den største udgift.

Formål: Hjælp syrere