Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Syrere i Tyrkiet

Syrere i Tyrkiet

Læs om syriske flygtninges situation, og hvordan du kan hjælpe

Borgerkrigen i Syrien startede d. 15. marts 2011 og har dermed varet mere end 11 år. Krigen har kostet næsten 400.000 syrere livet og bidraget til at omkring 6 millioner syrere er internt fordrevne inden for Syriens grænser. Det har yderligere medført, at 5.6 millioner syrere er flygtet ud af landet, hvor størstedelen lever i Jordan, Tyrkiet og Libanon.


Flygtningebørn med fysisk handicap

Du har mulighed for at støtte syriske flygtninge forældreløse børn med et fysisk handicap til en bedre hverdag.

Der er omkring 160.000 syriske flygtningebørn med handicap i Tyrkiet, som har brug for hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen

For 300 kr. er du med til at støtte børn med et handicap til et bedre livDer sørges for lægehjælp, behandling og næringsfyldte måltider.

Ahmet-elabdulazizMød Ahmet, som bor sammen med sin mor, bror og søster. Der er ingen blandt hans familiemedlemmer, der har en indkomst. Derfor er der ingen, der tager sig af ham eller hjælper med leveomkostningerne. Hans invaliditetsprocent er 80% og hans psykologiske tilstand er meget dårlig, han føler sig ensom og hjælpeløs, fordi han ikke kan ændre sin virkelighed. Han mistede sin selvtillid efter at have mistet sine ben, og har i dag en frygt for at møde nye mennesker. Ahmets handicap er fra en krigsskade, hvor de blev nødsaget til at skære hans ben af. Din støtte er med til at hjælpe Ahmet og børn i samme situation.

Der er omkring 160.000 syriske flygtningebørn med handicap i Tyrkiet.


Fødevarepakker til flygtninge
DM-Aid uddeler fødevarepakker til syriske flygtninge familier og forældreløse børn i Tyrkiet.

  • Støt med 350 kr. eller et valgfrit beløb

Og vær med til at give seks personer en månedsfødevarer

Fødevarepakkerne indeholder: 13 kg ris, 9 kg bulgur, 5 kg pasta, 4 kg kikærter, 4 kg røde linser, 5 kg grønne linser, 4 kg bønner, 6 liter olie, 5 kg. Sukker, 750 g sukker, 1,4 kg kød og 1,6 kg tomatsovs

Stigende leveomkostninger såsom øgede forbrugerpriser, bolig-, forsynings- og fødevareomkostninger har haft store negative konsekvenser for syriske flygtninge og deres muligheder for at opfylde deres basale behov.

Mange syriske flygtninge bor stadig i krisecentre, der er under standard. Enlige, kvindelige husstande, enker er hårdt ramt.

Kerneproblemet er den begrænsede økonomiske mobilitet hos syriske flygtninge til at købe det nødvendige mad til deres familier.

Støtten med pakkerne skal være med til at give fødevaresikkerhed og fødevarestabilitet, og så deres økonomiske midler kan anvendes på andet, da fødevarer er den største udgift.