Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Syrere i Tyrkiet

Syrere i Tyrkiet

Læs om syriske flygtninges situation, og hvordan du kan hjælpe

Borgerkrigen i Syrien startede  2011 og har dermed varet mere end 12 år. Krigen har kostet næsten 400.000 syrere livet og bidraget til at omkring 6 millioner syrere er internt fordrevne inden for Syriens grænser. Det har yderligere medført, at 5.6 millioner syrere er flygtet ud af landet, hvor størstedelen lever i Jordan, Tyrkiet og Libanon.


Nødvendigheder til kvinder og børn
Der er brug for din støtte til syriske flygtningekvinder og børn i Tyrkiet, tæt ved den syriske grænse.

  • Målgruppe analyse udarbejdet af vores NGO-samarbejdspartner, Violet, viser, at langt størstedelen af flygtninge forældre koncentrerer sig om at opfylde deres basale behov, som husly og mad, og derfor anser de ikke skole og uddannelse for at være en prioritet for deres børn.
  • De fleste syriske flygtningeforældre er kvinder, som har det økonomiske ansvar for familien, da deres mand enten er død eller savnet fra krigen i Syrien
  • Samtidig viser analysen, at drengebørn i stort omfang erstatter skolen med arbejde (gadesalg eller arbejde på fabrikker) for at kunne yde økonomisk støtte til deres families behov.

For 200 kr. kan du støtte en syrisk flygtning (målgruppe: kvinder og børn) med indkøbskort til at opfylde deres behov som fødevarer og andre nødvendigheder.

Formål: Hjælp syrere