Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

DM-Aid - Sundhedsprojekter

Sundhedsprojekter

I Danmark er vi vant til at få hurtig og gratis lægehjælp, når vi bliver syge eller kommer til skade.  Men sådan ser det slet ikke ud i de lande, hvor DM-Aid arbejder!

I fattige dele af verden er lægebehandling ofte en mangelvare – eller også har folk ikke råd til at betale for den nødvendige behandling eller for medicin. Kvaliteten af både lægehjælpen og medicinen er heller ikke af samme standard som fx. i Danmark. Dertil kommer, at det især i de fattige landdistrikter og fjerne bjergområder er svært at få kvalificeret lægehjælp, og folk skal ofte rejse langt fra deres hjem for at blive tilset af en læge og for at få adgang til medicin.   

DM-Aid arbejder derfor med en række sundhedsprojekter rundt omkring i verden, fx. etablering og drift af sundhedsklinkker, dog med med fokusområde i vores nødhjælpsarbejde. 

DM-Aid indsamlede i 2005 midler til etablering og drift af en sundhedsklinik i landsbyen Nokot Patika i Noora Sehri Distriktet i Kashmir efter et voldsomt jordskælv i området.
De 350 familierne i nærheden af klinikken fik kvalificeret lægehjælp til behandling af sygdomme samt udleveret gratis medicin. Den lokale landsbykomité stod for registrering af den udleverede medicin, således at der var kontrol med hvem der fik hvor meget medicin.  DM-Aid har desuden etableret og drevet en sundhedsklinik i Charsadda-området i Pakistan siden oversvømmelsen i 2010.

Det halvårlige budget for etablering og drift af en sundhedsklinik anslås til ca. 50.000 kr.

Der er fortsat behov for midler til drift af sundhedsklinikkerne med daglig bemanding af sygeplejerske, rengøringskone, ugentlig lægebesøg, medicin mv., som koster i størrelsesorden 4-6.000 kr./mdr.

Du kan støtte vores sundhedsprojekter ved at klikke på knappen ”Støt nu” eller betale et beløb til vores konto til formålet, reg. nr. 4280 Konto nr. 3306 568 671.

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!