Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sociale projekter i DK

DM-Aid sociale engagement i Danmark udspringer af en intentionen om være med til at løse sociale udfordringer ifht. fattigdom, ensomhed og integration.

Støt nu

Mange af vores frivillige er engageret i fundraising til nødhjælps- eller udviklingsprojekter for mennesker ude i verden. Men via vores program for sociale projekter i DK kan vores frivillige også være med til at hjælpe mennesker her i landet.

Projekt: Ramadankurven
Vi startede med projektet ’Ramadankurven’ i 2013, som fundraiser madvarer og gavekorts, som uddeles som en hjælpekurv til enlige og familier fra de fattigeste lag af befolkningen i Danmark. Det sker i forbindelse med muslimernes årlige Ramadanmåned, men kurven uddeles til alle uanset religion. Mennesker, der modtager en ramadankurv, skal være værdigt trængende og leve op til en række kritierier, som vi har sat for ansøgere baseret på de danske grænser for fattigdom.

UnavngivetFølg med i projektet på Facebook her.

Støt nu

 

Projekt: Mentorprojekt 
I 2015 fik vi ideer til to projekter: ’Mentorprojekt for ensomme flygtninge’ og ’Flygtningevenner’. Disse projekter skal tilbyde mennesker, der kommer til Danmark som flygtninge, en tryg start og introduktion til deres nye liv.

Mentorprojektet handler om at at give ensomme unge flygtninge i alderen 15-25 år mulighed for at danne netværk og knytte bånd til deres nye land gennem hjælp og indsigt i, hvordan tingene virker. Det kan være at handle ind, at gå på biblioteket, apoteket eller på jobcentret, eller det kan være at få overblik over uddannelsesmuligheder, få lektiehjælp eller lære sproget. Det kan også handle om bare at få en ven, som vil introducere til et socialt liv med kulturelle aktiviteter, fritidsaktiviteter, sport og til det frivillige sociale arbejde i DK. Der ligger en mere direkte medmenneskelig opgave for DM-Aid frivillige i at være mentor for en ung flygtning, og opgaven med at matche den frivillig mentor med den unge flygtning vil bero på en ansøgningsproces. Projektet er under udvikling af tre unge socialrådgivere med Meena som projektleder, og der påtænkes at søge støtte fra fonde og puljer. Dette er dog et projekt der er under udvikling.

UnavngivetFølg med på Facebook og se hvornår projektet opstarter her.

Støt nu

 

Projekt: Flygtningevenner
Flygtningevenner er en nyt projektidé, som opstod i kølvandet på de mange nye flygtninge, som er kommet til Danmark i sommer/efterår 2015. Fatima C. er projektleder efter først at have gennemført et Eid-ul-adha event for flygtningebørn og deres familier i Legeland i Rødovre. Projektet skal gennemføre sociale events for flygtningefamilier, hvor også danske familier inviteres med, enten ud af huset eller på det center, hvor de pt. bor. Det handler om at give familierne og deres børn et glad pusterum og et hyggeligt samvær med danskere. Fundraising sker via FBkampagner, evt. via satspuljemidler eller via indtægter fra”40 dage for flygtninge”-kampagnen.

Unavngivet
Følg med på Facebook og se hvornår projektet opstarter her.

Støt nu

 

 

 

 

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!