Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Selvrensende vandposer til Pakistan

Selvrensende vandposer til Pakistan

To selvrensende vandposer giver en familie på syv 2000 liter rent vand i Pakistan. Poserne holder i et år

21 millioner mennesker i Pakistan har ikke adgang til rent vand og landet er i top 10 over lande med dårligst adgang til rent vand. Udover de store helbredsmæssige konsekvenser af manglende adgang til rent vand, har det også stor påvirkning på familiens uddannelsesniveau og livskvalitet. Børn skal ofte hjælpe familierne med at gå flere kilometer dagligt for at hente vand og går glip af skole, som ofte resulterer til at de helt dropper ud. Flere familiemedlemmer undgår at finde arbejde, da der ellers ikke er nogen til at hente vand og koge det, så det nogenlunde kan blive rent.

Dette kan undgås med selvrensende vandposer, hvor posen fyldes med vand fra den lokale vandkilde og lægges ud i solen i fire timer, så har familien 4 liter rent vand. Med to poser giver det 8 liter rent vand.

For 110 kr. støtter du en fattig familie med to vandposer 

Hvordan fungerer posen?
Posen virker ved at anvende UVA- og UVB -stråler og varme fra solen. Kombinationen af ​​de tre processer er med til at dræbe mere end 99,99 % af de farlige bakterielle patogener, der findes i forurenet vand.

Rensningsmetoden er baseret på den 25-årige Solar Water Desinfection (SODIS) metode, godkendt af WHO og UNICEF, som er en sikker måde at rense vand på. Posen forbedrer denne metode med et unikt design af produktet ved hjælp af en plastformulering, der gør det muligt for det optimale spektrum af UV-lys at trænge ind i vandet, hvor det effektivt deaktiverer de farlige patogener.

Er vandet filtreret?
Vandet filtreres ikke. Det renses i posen ved hjælp af SODIS-metoden

Hvornår er det sikkert at drikke vandet?
Vandet er sikkert at drikke, når det har været udsat for direkte sollys i 4 hele timer. Processen genstartes, hvis det begynder at regne eller tunge skyer dukker op, indenfor de 4 timers behandling i fuld sol er færdig

Hvor lang tid holder posen?
Test viser, at en pose kan holde i op til 1 år og leverer 2000 liter rent vand i hele dens levetid.

Afgiver posen plast til vandet?
Nej. Posen bruger EU-fødevarekvalitets plaststandarder, som er DEHP-fri, BPA-fri og phthalatfri og er blevet grundigt testet af forskellige inspektions- og testorganer som SGS for at sikre, at plasten ikke udgør nogen sundhed risici.

Fungerer posen til alle former for vand?
Poserne kan behandle synligt klart vand. Det anbefales ikke at behandle vand med mere end 30 NTU turbiditet med posen. Uklarhed betyder grumset eller snavset i vandet. Ved højere turbiditter skal vandet filtreres, før det behandles med posen.

Påvirker posemetoden smagen?
Nej. Smagen påvirkes ikke af behandlingsprocessen.

Kan posen genbruges?
Ja! Vi tilstræber at genbruge alle poser ved slutningen af ​​brugen. Vi har etableret lokale partnerskaber for at udvikle et cirkulært genbrugsøkosystem

Hvilket certifikat har posen?
Posen er CE-mærket og overholder bestemmelserne i maskindirektivet 2006/42/EF i henhold til EØS -lovgivningen. Desuden er posen verificeret og godkendt af lokale regeringer i Uganda, Ghana, Rwanda, Kenya og Nigeria, hvor posens ydeevne er testet af regeringens godkendte laboratorier.