Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Pakistan

Pakistan

Du kan her læse om Pakistan og de projekter, som DM-Aid har i landet.

VINTERPAKKER 

Familier berørt af oversvømmelserne i Rajanpur, Punjab (Provins) og i Dera Ismail Khan, Khyber Pakhtunkhwa (Provins), står over for en grum vinter.

Vores samarbejdspartner Hamza Foundation uddeler vinterpakker, som bl.a. indeholder pude, dyne, tæppe, sweater og sokker.

Du kan støtte med en vinterpakke for 110 kr. 


Hvad er situationen lige nu i Pakistan?

Ifølge vurderinger udarbejdet af FN har 20,6 millioner mennesker brug for humanitær hjælp.

  • 7 millioner børn har behov for ernæringstjenester
  • 4 millioner børn mangler adgang til sundhedsydelser
  • 5.5 millioner mennesker har brug for akut adgang til rent drikkevand.
    (Kilde: ReliefWeb)

I august og september måned i år, så Pakistan nogle af de værste oversvømmelser, der har ramt landet. Oversvømmelserne forårsagede jordskælvslignende ødelæggelser, som dagen i dag fortsat har kæmpe konsekvenser for mere end 20 millioner mennesker.

Du kan fortsat støtte med 300 kr. til nødhjælpspakker (fødevarer & basale behov)

Formål: Katastrofehjælp

Undersøgelse udarbejdet af Global Climate Risk Index, som har fokus på påvirkningerne af klimaforandringer de 20 år, har placeret Pakistan som værende det ottende mest berørte land af klimaforandringerne, mens Pakistan bidrager med mindre end 1% af de globale drivhusgasemissioner.

Desværre ser det ud til, at den seneste katastrofe uagtet dens voldsomme karakter, kommer til at være i den milde udgave sammenlignet med i fremtiden, hvor Pakistan vil være en af de lande, som betaler en høj pris for klimaforandringerne.

Folk-sover-i-telte-de-har-mistet-alt

Du kan læse om den hjælp, du har været med til at støtte i nedenstående links:


Der bor omkring 220 millioner mennesker i Pakistan, hvor lidt over 1 million bor i hovedstaden Islamabad. DM-Aid har siden 2005, hvor organisationen blev stiftet, ydet nødhjælp til Pakistan. Vi har forskellige aktive projekter, hvor vi støtter med hjælp.


Skolegang til børn

Næsten 23 millioner børn mellem 5-16 år går ikke i skole i Pakistan.

Landet har verdens næsthøjeste antal af børn, der ikke går i skole. I Pakistan er offentlige uddannelser gratis, men det er materialerne, maden og transporten ikke. Hos forældreløse børn, er deres værger ofte afhængige af børnenes indkomst, derfor er der hverken tid eller økonomisk overskud for børn at gå i skole.

Det er forskelligt, hvilket arbejde børn udfører, men det strækker sig fra husarbejde hos velhavende familier, arbejde i landbrug og på fabrikker. På fabrikker arbejder børn til tider op til 20 timer om dagen alle ugens dage, og derfor sover de og spiser på fabrikken. Du kan læse mere om vores sponsor program ved at trykke her.


Rent vand
21 millioner mennesker i Pakistan har ikke adgang til rent vand, derfor er de oftest nødsaget til at koge kontamineret vand, hvor det ikke er muligt at dræbe alle bakterier. Landet er i top 10 over lande med dårligst adgang til rent vand. DM-Aid bygger brønde i Pakistan, læs mere om det her.