Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Pakistan

Pakistan

Du kan her læse om Pakistan og de projekter, som DM-Aid har i landet.

Deltag til anden støttemiddag for Pakistan
Tryk her

33 MILLIONER MENNESKER ER PÅRVIRKET AF OVERSVØMMELSER

Oversvømmelserne i Pakistan har forårsaget jordskælvslignende ødelæggelser.

Trist-kvinde-i-Pakistan-efter-oversvoemmelserneFolk-sover-i-telte-de-har-mistet-alt

Pakistan har brug for nødhjælp lige nu og her, men i DM-Aid fokuserer vi også på udvikling.

Tallene i landet er dystre med over 1200 mennesker der har mistet livet, 3.1 millioner er blevet internt fordrevne, og 800.000 dyr er døde og dermed tabt levebrød.

Undersøgelse udarbejdet af Global Climate Risk Index, som har fokus på påvirkningerne af klimaforandringer de 20 år, har placeret Pakistan som værende det ottende mest berørte land af klimaforandringerne, mens Pakistan bidrager med mindre end 1% af de globale drivhusgasemissioner.

Analyser viser, at 37,9 % af befolkningen betragtes som værende fattige i 2022-23 og tilsvarende procent oplever moderat til alvorlig fødevareusikkerhed. I Pakistan udgør sektorerne; landbrug og husdyr næsten 30% af landets BNP og beskæftiger 35 millioner mennesker. Vi ser allerede forandringerne i landet, som svinger mellem hedebølger, brande og oversvømmelser. Klimaforandringer vil kun skabe større fødevareusikkerhed, mistet levebrød og påvirkning af landets BNP. Desværre ser det ud til, at denne katastrofe uagtet dens voldsomme karakter, kommer til at være i den milde udgave sammenlignet med i fremtiden, hvor Pakistan vil være en af de lande, som betaler en høj pris for klimaforandringerne.

Du kan støtte med 300 kr. til nødhjælpspakke (Fødevarer & basale behov)
Formål: Katastrofehjælp

Boern-der-har-mistet-hjem-bor-i-telte

Der bor omkring 220 millioner mennesker i Pakistan, hvor lidt over 1 million bor i hovedstaden Islamabad. DM-Aid har siden 2005, hvor organisationen blev stiftet, ydet nødhjælp til Pakistan. Vi har forskellige aktive projekter, hvor vi støtter med hjælp.


Skolegang til børn

Næsten 23 millioner børn mellem 5-16 år går ikke i skole i Pakistan.

Landet har verdens næsthøjeste antal af børn, der ikke går i skole. I Pakistan er offentlige uddannelser gratis, men det er materialerne, maden og transporten ikke. Hos forældreløse børn, er deres værger ofte afhængige af børnenes indkomst, derfor er der hverken tid eller økonomisk overskud for børn at gå i skole.

Det er forskelligt, hvilket arbejde børn udfører, men det strækker sig fra husarbejde hos velhavende familier, arbejde i landbrug og på fabrikker. På fabrikker arbejder børn til tider op til 20 timer om dagen alle ugens dage, og derfor sover de og spiser på fabrikken.

Gennem vores samarbejdspartner i Pakistan, HDF, som faciliterer flere skoler i landet, kan du være med til at støtte forældreløse børn med uddannelse, hvor der også sørges for næringsfyldte måltider og lægehjælp.

Gør en forskel for et barn, giv en uddannelse, støt med 290 kr.


Rent vand
21 millioner mennesker i Pakistan har ikke adgang til rent vand, derfor er de oftest nødsaget til at koge kontamineret vand, hvor det ikke er muligt at dræbe alle bakterier. Landet er i top 10 over lande med dårligst adgang til rent vand. DM-Aid bygger brønde i Pakistan, læs mere om det her.