Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Pakistan

I dette afsnit kan du læse lidt om Pakistan, og hvilke projekter DM-Aid støtter med lige nu

Der bor omkring 220 millioner mennesker i Pakistan, hvor lidt over 1 million bor i hovedstaden Islamabad. DM-Aid har siden 2005, hvor organisationen blev stiftet, ydet nødhjælp til Pakistan. Vi har forskellige aktive projekter, hvor vi støtter med hjælp, vores samarbejdspartner vurderer, der er stort behov for.

Undervisning til 500 skolepiger

Pakistan har i slut september genåbnet skoler og universiteter, efter de har været lukket ned i seks måneder, som svar på at stoppe spredningen af Covid-19.  Alligevel er det ikke alle skoler, der har åbnet bl.a. i slumkvarterne og i de små landsbyer. HDF, som er vores partner i Pakistan, arbejder på 14 pigeskoler, hvor pigerne kommer fra fattige vilkår.

Der er ikke mulighed for at få effektivt online undervisning i de små områder, dette er forbeholdt de større byer. Vi støtter derfor med tablets, så pigerne kan få effektivt online undervisning af kvalificeret lærer og ikke ender med at droppe ud eller bliver gift i en tidlig alder. Det drejer sig om 500 skolepiger.

140 kr. kan du være med til at sørge for undervisning til piger. Vælg formålet Online-undervisning Pakistan

Medicinsk- og lægehjælp

Efter voldsomme oversvømmelser i september måned 2020, er pakistanerne stadig præget af de store konsekvenser, hvor flere hundrede mennesker er døde og endnu flere såret. Oversvømmelserne har yderligere ødelagt hjem, indkomst muligheder og folk lever i en kaotisk tilstand. Det største behov er at yde effektiv hjælp til de sårede, som stadig døjer med konsekvenserne.

For 200 kr. kan der ydes effektivt lægehjælp, og der kan sørges for uddeling af rette medicin.
Vælg formålet Pakistan

Forældreløse og udsatte børn

Mere end 25% af befolkningen i Pakistan lever under fattigdomsgrænsen. Dette har bl.a. medført til at omkring 11 millioner børn i Pakistan i alderen 5 – 11 år er nødsaget til at arbejde. Det er forskelligt, hvilket arbejde børn udfører, men det strækker sig fra husarbejde hos velhavende familier, arbejde i landbrug og på fabrikker. På fabrikker arbejder børn til tider op til 20 timer om dagen alle ugens dage, og derfor sover de og spiser på fabrikken. Udover, at det har stor psykologisk påvirkning ift. manglende kontakt og nærvær med familie og venner, har det også store fysiske konsekvenser, hvor børn ender med at få lungeproblemer, på baggrund af støv og forurening, som de kommer i kontakt med.

Der er også omkring 170.000 gadebørn i Pakistan, hvor omkring 90 % af børnene arbejder i sexhandel.

Som sponsor kan du ændre et barns fremtid, fordi du er med til at give et barn en uddannelse, mad på bordet og tøj på kroppen. For at læse mere og/eller blive sponsor tryk her