Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Oversvømmelser

Oversvømmelser

I juli måned har der været heftigt regn i både Bangladesh og Indien, som har medført til store oversvømmelser og har haft stor påvirkning på i forvejen udsatte mennesker

Bangladesh

Kraftig monsun i Bangladesh har siden 24. juli medført til store oversvømmelser i lavtliggende områder i Bangladesh. Det har især påvirket Cox’s Bazar, hvor rohingya-flygtninge bor og Chattogram hill distriktet, hvor fattige bangladeshere bor. Rohingya’er lever for det meste i shafts lavet ud af bambus og plastikflasker, som ikke kan overleve heftig regn.

Indien

I juli måned oplevede Indien kraftig nedbør i mange af dens vestlige distrikter. Maharashtra som er en delstat i vestlig Indien oplevede den højeste nedbør i juli måned indenfor de seneste 40 år. Kraftig nedbør i staten Maharashtra og staten Karnataka har forårsaget oversvømmelser og jordskred i flere af områderne. Indien har i foråret og nu også sommeren været hårdt ramt af både Covid-19 og oversvømmelser.

Fokus er på at hjælpe de mennesker, som er blevet berørt af oversvømmelserne herunder folk under fattigdomsgrænsen med særlig fokus på ældre, handicappede, hjem hvor kvinder er hovedforsørgere og forældreløsebørne familier.

Oversvømmelsernes påvirkning i begge lande

Flere hundrede mennesker har mistet livet, næsten 400.000 er blevet evakueret og lever lige nu under ustabile forhold som lejre og shelters. Hjem, landbrug og butikker er blevet ødelagt, det vil sige, at folks levebrød fra det ene øjeblik til det næste er forsvundet.

Du kan støtte en person med en akutpakke for 60 kr. formålet er: Katastrofehjælp

Pakkens indhold: mad & basale behov som tæpper og håndklæder.