Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Libanon

Du kan her læse om situationen i Libanon, og hvilke projekter DM-Aid støtter med lige nu

Jobklar

Uddannelse og beskæftigelse er afgørende for et samfund for at bekæmpe fattigdom.

Du kan for 200 kr. støtte unge palæstinensere i Libanon med arbejdsgivende kurser

Palæstinensere i Libanon fortsætter med at leve under triste forhold forværret af en række begivenheder, der har ramt landet, herunder politisk uro og en økonomisk krise. Som et resultat af disse forhold har kun 6 % af palæstinenserne, der bor i Libanon, formået at fuldføre deres universitetsuddannelse sammenlignet med 20 % af libaneserne. Desuden har disse begivenheder yderligere skubbet den i forvejen høje arbejdsløshed til nye højder, hvilket har øget fattigdomsniveauet.

Vi har projekt Jobklar, der skal give palæstinensiske unge, som er universitetsstuderende eller nyuddannede specialiserede krediterede og/eller industrianerkendte certifikater for at komplementere og styrke deres uddannelse og opbygge deres færdigheder. Behovet for bestemte jobprofiler blandt landet og arbejdsgivere er fortsat højt, og med den rette type støtte kan de palæstinensiske flygtninge lande deres første beskæftigelse.

En af de unge, som har haft glæde af at blive opkvalificeret er maskiningeniør Mohammad Ayoub. Han har taget et software kursus, hvor han praktisk har lært, hvordan man udarbejder software og løser opgaver virksomheder måtte have med forskellige systemer.


Danmarks Indsamling

DM-Aid’s midler fra Danmarks Indsamling i 2021 gik til at give 250 handicappede børn i flygtningelejre i Libanon chancen for et bedre liv med skolegang og daglige aktiviteter. Dette skete ved hjælp af forskellige terapiformer, specialundervisning og hjælpemidler. Der var desuden fokus på vidensdeling i lokalsamfundet med henblik på at skabe forståelse for de udfordringer, som børnene og deres familier står overfor. Du kan læse hele artiklen her.