Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Libanon

Libanon

Du kan her læse om situationen i Libanon, og hvilke projekter DM-Aid støtter med lige nu

Børn bosat i Beddawi-lejren i Nord Libanon har brug for støtte i form af terapi. Børn i lejren oplever overdreven bekymring, frygt og undgåelsesadfærd, som kan forstyrre deres evne til at lære, udføre opgaver, interagere og danne sunde relationer med jævnaldrende og voksne.

Når børn ikke behandles, kan psykiske lidelser forhindre dem i at nå deres fulde potentiale og leve et afbalanceret liv.

En undersøgelse udført af American University of Beirut (AUB) viser, at

  • flygtningesamfund i Libanon oplever varierende grader af afsavn, hvilket har dramatiske konsekvenser for deres fysiske og mentale helbred.
  • 31 % af de adspurgte rapporterede dårligt helbred
  • Næsten 52 % af de adspurgte havde to eller flere fattigdomsindikatorer.

Ovenstående kombineret med den høje arbejdsløshedsrate gør, at familier prioriterer at sikre sig fødevaresikkerhed. Derfor er mentale sundhedstjenester ikke en prioritering i det palæstinensiske samfund.

Børn i Beddawi-lejren med tegn på mental mistrivsel vil få hjælp af en psykolog, som udarbejder en plan for hvert barn og har regelmæssige sessioner med barnet. Samtidig foretager socialrådgivere hjemmebesøg for at følge op på den enkelte barns udvikling.

  • Du kan for 60 kr. støtte et barn med en session

For at sikre, at psykisk trivsel kan spredes i hele lejren, gennemføres der oplysningssessioner til medlemmer og omsorgs-personer i lokalsamfundet i lejren. Oplysningssessioner indeholder bl.a. vejledning til bedre identifikation af psykiske lidelser og holdningsændring til vigtigheden af ​​tidlig psykologisk indsats for at støtte børn og unge.

Vi igangsatte dette projekt i Nahr El-Bared lejren sidste år, hvor der i dag kan ses en udvikling i børns mentale trivsel.


Danmarks Indsamling

DM-Aid’s midler fra Danmarks Indsamling i 2021 gik til at give 250 handicappede børn i flygtningelejre i Libanon chancen for et bedre liv med skolegang og daglige aktiviteter. Dette skete ved hjælp af forskellige terapiformer, specialundervisning og hjælpemidler. Der var desuden fokus på vidensdeling i lokalsamfundet med henblik på at skabe forståelse for de udfordringer, som børnene og deres familier står overfor. Du kan læse hele artiklen her.