Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Indsamlingstilladelse og retningslinjer

DM-Aid er godkendt som nødhjælpsorganisation af både politi- og skattemyndigheder og er medlem af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO med indsamlingstilladelse fra Indsamlingsnævnet.

Du kan se listen der omfatter regnskaber/årsregnskaber for indsamlinger, som er anmeldt til Indsamlingsnævnet efter de gældende indsamlingsregler, som trådte i kraft den 1. juli 2014 på Indsamlingsnævnets hjemmesideliste her

Her følger en kort gennemgang af retningslinjerne for vores indsamlingstilladelse:

  1. DM-Aid har med sin indsamlingstilladelse ret til at indsamle via sms, Facebook, hjemmeside, opstilling af indsamlingsbøsser og gadehvervning af medlemmer.
  2. Indsamlingstilladelsen gælder dog kun opstilling af indsamlingsbøsser, ikke personlig henvendelse med opfordring til donationer fra folk på gaden, i butikker, uddannelsessteder eller dør-til-dør.
  3. Indsamlingsbøtten skal tømmes af mindst to personer i fællesskab.
  4. Tilladelsen gælder heller ikke fysisk salg af mad, kage eller ting, hvis det sker på offentlige steder eller virksomheders områder, undtagen religiøse og private områder, f.eks en moské eller en garage, eller hvis salg sker i forbindelse med et andet allerede godkendt arrangement.
  5. Det er tilladt at tage imod donationer via mobilpay eller netbank, hvis numrene tilhører DM-Aid og er skrevet i en flyer eller plakat, så længe det ikke fremgår, at det er betaling for noget.

Derfor:

  1. Hvis du, som frivillig i et af DM-Aid’s projekter eller aktiviteter, ønsker at informere om projektet i en info-bod og/eller uddeling af flyers på offentlige eller virksomheders områder, skal du ansøge hos kommunen eller virksomheden om tilladelse til at stå det ønskede sted.
  2. Hvis du samtidig ønsker at have indsamlingsbøsser stående i din info-bod eller placere dem i butikker, har vi allerede tilladelsen fra indsamlingsnævnet, men du skal selvfølgelig have tilladelse fra butikkerne. Der må dog ikke lyde en mundtlig opfordring til at give et bidrag, men indsamlingsbøssen må gerne stå fremme.
  3. Hvis du samtidig ønsker at sælge kage, mad eller andet fra din info-bod et offentligt sted, skal du orientere indsamlingsnævnet om det, men du kan risikere at få en bøde fra sundhedsmyndighederne. Det er ikke tilladt at skrive priser på kagerne, maden eller tingene.
  4. Hvis du ønsker at sælge kage, mad eller andet fra din info-bod på et privat sted eller som del af andres events, behøver du ikke at orientere indsamlingsnævnet og du må gerne skrive priser på kagerne, maden eller tingene.

Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, kontakt sekretariatet på 35 36 08 33 eller mail@dmaid.dk.

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!