Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Indsamlingstilladelse og retningslinjer

DM-Aid er §8A godkendt som indsamlingsorganisation af både politi- og skattemyndigheder og har indsamlingstilladelse fra Indsamlingsnævnet. Som medlem af Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO lever vores indsamlinger op til ISOBROs etiske retningslinjer.

Vi samler ind via MobilePay, Facebook, Instagram og hjemmeside og vores indsamlede midler går til arbejdet for en verden, hvor alle mennesker lever et værdigt liv fri for fattigdom og med en lys fremtid. 

Find DM-Aid på listen over indsamlinger, som er anmeldt til Indsamlingsnævnet efter de gældende indsamlingsregler, som trådte i kraft den 1. juli 2014 på Indsamlingsnævnets hjemmesideliste her

Her følger en kort gennemgang af retningslinjerne for vores indsamlingstilladelse: 

  1. DM-Aid har med sin indsamlingstilladelse ret til at indsamle via sms, Facebook, hjemmeside, opstilling af indsamlingsbøsser og gadehvervning af medlemmer.
  2. Indsamlingstilladelsen gælder dog kun opstilling af indsamlingsbøsser, ikke personlig henvendelse med opfordring til donationer fra folk på gaden, i butikker, uddannelsessteder eller dør-til-dør. 
  3. DM-Aid må gerne have indsamlingsbøsser stående i sine info-boder eller placere dem i butikker, men vi skal have tilladelse fra butikkerne. Der må ikke lyde en mundtlig opfordring til at give et bidrag til indsamlingsbøssen som står fremme i butikken. 
  4. Indsamlingsbøtter skal tømmes af mindst to personer i fællesskab. 
  5. Tilladelsen gælder ikke fysisk salg af mad, kage eller ting, hvis det sker på offentlige steder eller virksomheders områder, undtagen religiøse og private områder, f.eks en moské eller en garage, eller hvis salg sker i forbindelse med et andet allerede godkendt arrangement.  
  6. Hvis der sælges kage, mad eller andet fra info-boder et offentligt sted, skal indsamlingsnævnet orienteres om det, da man ellers kan risikere at få en bøde fra sundhedsmyndighederne. Det er ikke tilladt at skrive priser på kagerne, maden eller tingene. 
  7. Hvis der sælges kage, mad eller andet fra sine info-boder på et privat sted eller som del af andres events, behøver vi ikke at orientere indsamlingsnævnet og vi må gerne skrive priser på kagerne, maden eller tingene. 
  8. Hvis der informeres om projekter i en info-bod eller uddeles flyers på offentlige eller virksomheders områder, skal kommunen eller virksomheden ansøges om tilladelse til at stå det ønskede sted. 
  9. Det er tilladt at tage imod donationer via mobilpay eller netbank, hvis numrene tilhører DM-Aid og er skrevet i en flyer eller plakat, og så længe det ikke fremgår, at det er betaling for noget. 

Ved spørgsmål, kontakt sekretariatet på 35 36 08 33 eller info@dmaid.dk. 

Bliv medlem
Bliv frivillig!
Nyheder