Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Nødhjælp i Yemen

Yemen er et af de fattigste lande i verden og nu hersker der også krig. Dette har resulteret i, at mennesker lever på grænsen af sult.

Situationen i Yemen
Ifølge rapporten fra Human Rights Watch har den bevæbnede konflikt i Yemen resulteret til den største humanitærkrise i verden. Over 17.500 civile er blevet dræbt og såret siden 2015, hvor en fjerdedel var kvinder og børn. Krigen har medført, at mere end 20 millioner mennesker oplever mad usikkerhed, hvorfra 10 millioner er i risiko for hungersnød. Før krigen brød ud, var landet allerede i en dårlig økonomisk situation, men med krigens udbrud er den økonomiske situation kun blevet forværret. Hundredtusindevis af mennesker har ikke længere en fast indkomst, og offentligt ansatte har ikke modtaget regelmæssig løn i flere år (Human Rights Watch rapport 2020). Den dårlige økonomiske situation og mangel på adgang til fødevarer har medfødt hungersnødskrisen i Yemen.

Hvordan DM-Aid hjælper
Sammen med vores lokale partner Mawada i Yemen har vi siden 2015 uddelt nødhjælpspakker, som skal sikre et minimum ernæring til de mest sårbare og udsatte mennesker. Vi har et projekt kørende lige nu, hvor vi uddeler madkurve som indeholder næringsfyldt mad, og kan brødføde en fattig og udsat familie i én måned. De som kommer til at få gavn af madkurvene, er forsørgere som er børn, familier hvor forsørgerne er ældre mennesker med lav indkomst, og familier som ikke har nogen form for indkomst, men er afhængig af hjælp udefra for at kunne overleve.

Støt Yemen
Du kan gennem en månedlig eller engangsdonation være med til at give nødhjælpspakker til Yemens sultende borgere.