Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Forældreløse & Udsatte børn

Programmet Forældreløse & Udsatte børn er DM-Aid’s største programområde. Når du hjælper forældreløse og udsatte børn styrker du et samfunds fremtid.

 

Vi har over 700 børn i 7 lande, som vi hjælper til en bedre fremtid via sponsorater eller projekter. Vi har sponsorbørn i følgende lande:

 • Uganda
 • Indien
 • Afghanistan
 • Pakistan
 • Palæstina
 • Somaliland
 • Syrien

Hvad er definition på et forældreløst barn?
Et forældreløst barn i vores sponsorprogram defineres som et barn uden far/hovedforsørger, men kan have en mor eller en bedstemor.

Hvad koster det at blive sponsor?
For at kunne hjælpe et forældreløst barn bedst muligt, er der brug for et fast månedligt beløb. Det er DM-Aid’s erfaring, at et barn i et af verdens fattige lande kan få et godt liv og skolegang for 250 kr. pr. måned.

Hvad går mine sponsorpenge til?
Dit månedlige bidrag går til sponsorbarnets mad, tøj, skolegang og lægehjælp, samt til søskende og resten af familien, hvis der er penge i overskud.

Kan jeg få fradrag?
Alle bidrag til DM-Aid er fradragsberettigede og indberettes årligt senest d. 21 januar til SKAT, såfremt du oplyser dit cpr.nr.

Tager DM-Aid administrationsgebyr?
Vi trækker ikke administrationsprocenter fra sponsorbidrag til forældreløse børn. Derimod trækker vi administrationsprocenterne fra generelle donationer til vores Forældreløse & Udsatte Børn program. DM-Aid’s administrationsprocent er på 10% og er en af de laveste administrationsprocenter i Danmark.

Hvordan fungerer mit sponsorat?
Du opretter dig i online formularen her til venstre. Der kan gå op til 3 måneder før du får tildelt et nyt sponsorbarn, da det skal igennem en godkendelsesprocedure hos partner og DM-Aid. DM-Aid overfører penge til vores partnere hvert kvartal, og alle sponsorbørn får derfor udbetalt deres sponsorater for 3 måneder ad gangen. Du modtager et velkomstbrev med detaljer omkring dit sponsorbarn, samt en rapport én gang om året. Vi sender rapporter og information over mail, derfor er det vigtigt, at du oplyser os en email adresse.

Kan jeg betale mit sponsorat over netbank eller mobilePay??
Nej det kan du ikke, da vi skal bruge dine personlige oplysninger, så som cpr.nr, bankkontonr., adresse, telefon og email, for at kunne oprette dig som sponsor, og for at du kan få skattefradrag.

Kan jeg donere et engangsbeløb?
Ja, det kan du. Nedenstående formular er låst til 250 kr., og du bedes derfor oprette dig via dette link: Giv et bidrag. Klik på betalingsmetoden ’Giv en engangsdonation’.

Kan jeg etablere en fast betalingsaftale på mindre end 250 kr.?
Ja, det kan du, men det vil ikke være et sponsorat. Nedenstående formular er låst til 250 kr. og du bedes derfor oprette dig via dette link: Giv et bidrag og klikke på betalingsmetoden ’Månedlig betalingsaftale’.

Hvad går min donation til, hvis jeg donerer et engangsbeløb eller opretter en fast betalingsaftale på mindre end 250 kr.?
Din donation går til de sponsorbørn, hvis sponsorer har stoppet deres betalinger eller til situatoner, hvor der opstår ekstra uforudsete behov hos sponsorbørnene.

Kan jeg vælge at sponsorere et muslimsk barn?
DM-Aid hjælper alle forældreløse børn uanset race, religion og etnicitet.

Kan jeg sende gaver til mit sponsorbarn?
Nej, der er ikke mulighed for at sende gaver til sit sponsorbarn, men der er mulighed for at give penge til sit sponsorbarn til ramadanen. Beløbet skal være på mindst 1000 kr. og doneres senest tre uger inden ramadanen starter, i 2020 skal beløbet senest være hos os d. 1 april.

Kan jeg kontakte mit sponsorbarn?
Ja det kan du godt. Skriv en email med din besked eller vedhæftede brev og send den til den relevante landekoordinator for det land, hvor du har et sponsorbarn. Vores landekoordinator vil videresende din email til vores partner, som vil sørge for at printe din email/brev og give det til dit sponsorbarn.

Kan jeg besøge mit sponsorbarn?
Af hensyn til etiske og administrative årsager er det som udgangspunkt ikke muligt at besøge dit sponsorbarn. Det afhænger dog af tid og sted, samt vores partners kapacitet til at organisere besøget. Du kan kontakte vores landekoordinatorer for at høre om mulighederne for at besøge dit sponsorbarn:

 • Uganda: uga.orphan@dmaid.dk
 • Indien: ind.orphan@dmaid.dk
 • Afghanistan: afg.orphan@dmaid.dk
 • Pakistan: pak.orphan@dmaid.dk
 • Palæstina: pse.orphan@dmaid.dk
 • Somaliland: som.orphan@dmaid.dk
 • Syrien: syr.orphan@dmaid.dk

Besøg sker for egen regning.

Kan jeg sponsorere mere end ét barn, også hvis de er søskende?
Ja det kan du godt, men vi skal bede dig om at oprette særskilt aftale for hvert sponsorbarn, som du ønsker at sponsorere. Det hjælper os til at administrere dit sponsorat mest korrekt. Vores regel er, at familier med flere forældreløse søskende kan få en sponsor for hvert 3. barn. Det betyder, at en familie med f.eks. tre søskende kan have en sponsor til ét af børnene, en familie med syv søskende kan have to sponsorer til to af børnene, og endelig en familie med f.eks. ni søskende kan have tre sponsorer til tre af børnene.

Ophør
Et sponsorat ophører, når sponsorbarnet af hankøn fylder 18 år og sponsorbarnet af hunkøn fylder 21 år, eller hvis barnet får en forsørger eller på anden måde får mulighed for at klare sig selv.

Dit sponsorat kan også ophøre, hvis dit betalingskort udløber eller bliver spærret, og hvis du inden 3 måneder fra kortets udløbsdato eller spærring ikke fornyr betalingsaftalen ved at tilmelde nye kort oplysninger.

Såfremt fornyelsen af betalingsaftalen ikke sker indenfor 3-månedersfristen, forbeholder DM-Aid retten til at tildele dit sponsorbarn en ny sponsor.

Ophør af betalingsaftale
Hvis du ønsker at stoppe din faste betalingsaftale, kan dette ske ved at kontakte Danish Muslim Aid på mail: regnskab@dmaid.dk eller telefon: 35 36 08 33.

 

 

Bliv medlem
Bliv frivillig!
NYHEDSBREV

NYHEDSBREV

Vær opdateret med vores arbejde. Tilmeld dig allerede i dag!