Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Etiopien

Etiopien

Læs her om vores igangværende projekter i Etiopien

PÅ VEJ MOD HUNGERSNØD

Etiopien har et indbyggertal på over 122 millioner, og har de sidste to årtier været i rivende udvikling, hvor de har reduceret landets fattigdom, men alligevel er der i dag 20,4 millioner mennesker, der lever i ekstrem fødevareusikkerhed.

“Det er kritisk med fødevareusikkerheden i Etiopien og det har det været i lang tid, men folk kunne stadig leve af deres husdyr. Nu er 3.5 millioner husdyr omkommet og de resterende 25 millioner er ekstrem svage. Hovedsageligt har folk været afhængig af husdyr til at få mælk eller sælge dyrene i bytte for mad og andre fornødenheder. Lige nu er der slet ikke et marked for det – og det har efterladt mennesker i en endnu mere desperat situation.”- Ilyas Hassan, NGO-samarbejdspartner i Etiopien

Konflikt i den nordlige del af landet og den ekstreme tørke som hersker i den sydlige del af landet, har ført til den store fødevareusikkerhed og har resulteret til, at Etiopien er det tredje land i verden med det højest antal af internt fordrevne flygtninge, hele 4.5 millioner mennesker.

DU KAN STØTTE MED ET VALGFRIT BELØB

Som giver internt fordrevne flygtningefamilier indkøbskort, så de selv kan vælge og handle deres fødevarer.


Fødevaremangel bliver inddelt i fem niveauer:
1) Ingen/lidt
2) Stresset
3) Krise
4) Nødsituation
5) Katastrofe/Hungersnød

En fødevarekrise bliver til en hungersnød, når der er så lidt mad i pågældende område/provins, at det forårsager underernæring, sult og død. Ikke alle fødevarekriser bliver til hungersnød, og vores mål er at undgå, at Etiopien ender i en hungersnødkatastrofe, som landet oplevede fra 1983 til 1985, hvor hungersnød førte til 1 million dødsfald.

Hungersnød kan først erklæres, når nedenstående kriterier opfyldes:

  • Mindst 20 % af husstandene i et givet område står over for ekstrem fødevaremangel med begrænset evne til at klare sig.
  • Mere end 30 % af børn lider af akut underernæring.
  • Mindst to dødsfald pr. 10.000 mennesker sker hver dag som følge af sult eller en kombination af sult og sygdom. (Kilde: World Vision)

Når først der erklæres hungersnød, er det ekstrem svært at begrænse skaden, der er sket. Vi ser ofte tusindvis til hundredtusindvis af mennesker dø af sult inden omfanget af katastrofen kan begrænses.