Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
DM-Aid er for andet år i træk med i Danmarks Indsamling

DM-Aid er for andet år i træk med i Danmarks Indsamling

Projektet der er med i Danmarks Indsamling omhandler: Børn med fysiske handicap i Libanons flygtningelejre

Børn med fysiske handicap – har ret til skolegang og et værdigt liv i Libanons flygtningelejre

Flygtninge og internt fordrevne er nogen af de mest udsatte og sårbare mennesker i verden grundet deres usikre situation og mangel på nødvendige basale midler. I flygtningelejrene er der oftest ikke midler og overskud til at kunne yde beskyttelse og støtte til mennesker med særlige behov, heriblandt børn med fysiske handicap. Disse børn bliver oftest overset og får ikke den hjælp, som de har brug for til, at kunne leve et værdigt liv og i højere grad være uafhængige.  

Konflikten mellem Israel og Palæstina startede i 1948, og har resulteret i, at der i dag er 7 millioner palæstinensiske flygtninge rundt i verden. 80.725 af dem er registreret i lejrene Mar Elias og Ein El Hilweh i Libanon. Det er i disse lejre, at projektet vil blive implementeret, som vil forbedre vilkårene for 250 børn med fysisk handicap.  

Aktiviteterne vil hjælpe børnenes udvikling ved hjælp af forskellige terapiformer, og give dem de hjælpemidler, som de har brug for til at kunne gå i skole og være en del af de daglige gøremål. 

En stor del af arbejdet i lejrene vil også have fokus  at oplyse og undervise børnenes familier og omgangskreds i flygtningelejren, herunder skolerne. Dette er nødvendigt, da der er mange fordomme, stereotyper og stigma i lokalsamfundet forbundet med at have et handicap. Dette resulterer ofte i, at børn med handicap holdes skjult i hjemmet, hvilket har store konsekvenser for barnets udvikling og mulighed for at komme i skole eller på anden måde blive aktiveret.  

Danish Muslim Aid vil med sin lokale samarbejdspartner Welfare Associaton Tawoon arbejde for, at børn med handicap i to flygtningelejre i Libanon vil få mulighed for et værdigt liv igennem adgang til hjælpemidler og skolegang.

Fakta:

  • Omkring 270.000 palæstinensiske flygtninge er registreret hos FNs flygtningeorganisation i Libanon. (Aljazeera 16.12.20 
  • Projektet bliver implementeret i flygtningelejrene Mar Elias og Ein El Hilweh i Libanon. 
  • Der i alt 80.725 flygtninge registreret i de to flygtningelejrene (UNRWA 16.12.20) 
  • 66.4% af de palæstinensiske flygtninge i Libanon lever i fattigdom og 6,6% af dem lever i ekstrem fattigdom. (UNRWA 16.12.20 
  • 250 børn med handicap vil få fysioterapi, ergoterapi, taleterapi, specialundervisning og hjælpemidler. 
  • Forældrene til børnene vil modtage undervisning og træning i, hvorledes de kan hjælpe med at træne og aktivere deres børn.  
  • Lokalsamfundet vil blive oplyst og undervist i aktualiteter om fysiske handicap, og udbrede en forståelse af børnenes kapacitet.
Bliv medlem
Bliv frivillig!
Nyheder