Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Libanon

Du kan her læse om situationen i Libanon, og hvilke projekter DM-Aid støtter med lige nu

Situationen

I Libanon bor der næsten 7 millioner mennesker, hvor 2,4 millioner bor i hovedstaden, Beirut. Landet befinder sig i den værste finanskrise siden sin uafhængighed i 1943, og eksplosionen i Beiruts havn den 4. august 2020 har desværre kun forstærket situationen. Den offentlig gæld Libanon har udgør mere end 150% af BNP, og er i dag blandt det højeste i verden.

Eksplosionen kom på et vanskeligt tidspunkt for Libanon, som ikke kun forsøger at bremse udbredelsen af ​​Covid-19, men netop også er i en kæmpe økonomisk krise. Den økonomiske situation har haft store konsekvenser, hvor titusinder af mennesker er kommet i fattigdom, og i dag lever næsten en tredjedel af befolkningen under fattigdomsgrænsen.

Genopbygning af hospitalet Katarina

Den forfærdelige eksplosion i august 2020 resulterede til flere hundrede dødsfald, endnu flere sårede og bidrog også til, at 300.000 mennesker blev hjemløse. Offentlige institutioner blev ødelagt, herunder flere hospitaler.

DM-Aid’s fokus er på at genopbygge Karantina Government Hospital, som er et gratis hospital, der tilser og hjælper alle, især fattige libanesere, palæstinensiske- og syriske flygtninge samt immigranter. Borgere, der ikke har sundhedsforsikring og lever fra lønseddel til lønseddel har ikke midlerne til at tage på et privat hospital. Kræft, hjerteproblemer, operationer mod livsfarlige sygdomme forsvinder ikke af sig selv, og de kan få den hjælp hos Karantina. Derfor er behovet for at genopbygge netop dette hospital livsvigtigt.

Støt med 150 kr. eller et valgfrit beløb, hvor din donation vil gøre en forskel for Beiruts udsatte (Vælg formålet: Hjælp Beirut)

Palestinian Civil Defence

Er et frivilligt civilt forsvar, der bl.a. hjælper i krise situationer. Palestinian Civil Defence var til stede og hjælpe både under eksplosionen og branden, der brød ud en måned efter eksplosionen det samme sted. Under eksplosionen formåede de, at redde mere end 100 mennesker, på trods af begrænset midler og udstyr. Derfor samler vi ind til bedre udstyr og materialer, så Palestinian Civil Defence når der er en krise, kan beskytte sig og samtidig hjælpe endnu flere mennesker endnu mere effektivt.

Støt med 150 kr. eller et valgfrit beløb, hvor din donation vil gøre en forskel for Beiruts udsatte (Vælg formålet: Hjælp Beirut)