Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Skole & uddannelse

DM-Aid støtter skoleprojekter rundt omkring i verden. Et skoleprojekt kan bestå af hjælp til bygning af en skole, hjælp til skoleudstyr eller undervisningsmateriale.

Støt Skole & Uddannelse nu

Her er nogle eksempler på, hvordan DM-Aid konkret hjælper unge i fattige områder til en bedre skolegang:

Oprettelsen af en skole med tag over hovedet

I årevis er undervisning af børn i Darfur-provinsen i Sudan hovedsageligt foregået under skyggefulde træer, eller i spinkle rønner af strå, hvor børnene har fået en meget nødtørftig skolegang. DM-Aid har sendt mere end 20.000 kroner til Darfur. Disse midler har gjort det muligt dels at indkøbe et stykke jord og dels at påbegynde opførelsen af en lille skole, så børnene kan få undervisning indendørs og ikke nødvendigvis skal udsættes for det barske klima.

Hvordan man bryder den onde cirkel

I Akrianwala, Jhang i Pakistan lever bønderne stadig i dyb fattigdom under et feudalt system, hvor få jordejere sidder på dette meste af jorden og rigdommen, og hvor de fattige bønder oftest ikke har råd til at sende børnene i skole, når de faste udgifter er betalt. I disse områder er det svært at få bygget skoler, klinikker og andre større projekter og det er i hvert fald ikke noget der tilskyndes af jordejerne.

Man skulle jo nødig have at bønderne skulle få sig en uddannelse og derigennem kunne skabe sig et bedre liv for dem selv og deres børn.

Ofte er det pigerne i de fattige familier, som fraprioriteres, når der bliver råd til at sende nogle af børnene i skole. I Akrianwala skal der bygges en skole for drenge såvel som piger, en moské, helbredsklinik mv. Budgettet for det samlede projekt er på ca. 650.000 DKK. DM-Aid har valgt at støtte opførelsen af pigesektionen med ialt 30.000 DKK.

Køb af skoletasker og skole-startpakker

I Gaza, Palæstina er  der ikke råd til at købe nyt skoletøj, skoletaske eller sågar ordentlige skriveredskaber til børnenes skolegang. DM-Aid støtter 100 skolebørn med 200 kr. hver til indkøb af en skolestartspakke med de mest basale nødvendigheder til skolestarten.

Projekt: Uddan en ordblind
Formålet med dette projekt, som skal starte op i 2016, er at afhjælpe ordblindhed i Sudan. En del af løsningen er at gøre opmærksom på at ordblindhed er en medfødt sygdom, som kan helbredes. Projektlederen Huda er selv fra Sudan og født ordblind, men har lært at læse og nu igang med en universitetsuddannelse. Formålet med projektet er at uddanne lærere til at diagnosticere de af deres elever som er ordblinde og behandle dem, så disse børn kan være i stand til at få en uddannelse på lige fod med andre børn. Målet er at specialisere 10-20 lærere/psykologer i identificering og behandling af ordblinde børn. Dette gøres ved at sende en ordblinde-specialist 3 fra Egypten til Sudan for at uddanne disse lærere. Lærerne udvælges fra forskellige institutioner med henblik på at få spredt den specialiserede viden om ordblinde og læsesystemet ud så meget som muligt. Det langsigtede mål er at indføre et læsesystem for ordblinde i hele Afrika. Der fundraises via FB-kampagner og events.

Unavngivet
Følg med på Facebook her.

Støt Uddan en ordblind nu

 

Modtag vores nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev

Ved tilmelding giver du samtykke til at modtage vores nyhedsbreve, og at vi må orientere dig om vores projekter og tiltag via email. Afmelding gøres nemt via nyhedsbrevet.