Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Qurban & Iftar

Her kan du læse om, hvordan Qurban og Iftar foregår, når det sker i gennem DM-Aid

Qurban
Qurban er betegnelsen for dyr, som slagtes i forbindelse med de årlige religiøse højtider i muslimske lande. Især i forbindelse med den årlige pilgrimsfærd til Mekka og den dermed sammenfaldende fest Eid al-Kabir, er der tradition for, at man slagter et dyr og deler kød ud til fattige og trængende.

DM-Aid slagter dyr på vegne af muslimer, som ønsker at give Qurban i de lande, hvor DM-Aid arbejder med nødhjælp og udvikling. Kødet fra dyrene fordeles til flygtninge og fattige mennesker i nærområderne.

DM-Aid sender hvert år penge af sted til vores partnere i både Ramadan og til Eid al-Kabir, som sørger for bespisning af fattige. Vi sender omkring 300.000 kroner til hver af disse to lejligheder. Du kan være med til at bespise fattige i Ramadanen eller til Eid-al-Kabir ved at indbetale et beløb til os via en af vores betalingsmuligheder.

Baseret på lokale priser og markedsudsving har DM-Aid valgt at fastsætte 2020-prisen for et

  • Qurban-får/ged til 1.000 kr.
  • Qurban-ko til 4.200 kr.

Et får udgør Qurban for en person, hvor en ko udgør Qurban for op til syv personers QurbanQurban er kun muligt at udføre for voksne og forstandige personer. Man kan også udføre Qurban på vegne af andre voksne og forstandige personer.

Bestillinger af Qurban-får, geder og køer skal som regel være os i hænde i god tid, for at vi kan nå at afgive bestilling til modtagerlandene og få dyrene indkøbt rettidigt.

Dyret skal slagtes/ofres inden solnedgang den 13. dhul hijjah (Hajj måneden). Efter denne tid er det ikke længere gyldigt som Qurban, men vil regnes som sadaqah.

Læs om regler for qurban her.

Iftar
Giv et måltid mad ’iftar’ til de fattige, så de kan åbne deres faste med et tilfredsstillende og mættende måltid. Prisen er baseret på gennemsnitsprisen for et måltid til en fattig i udlandet og er sat til 25 kr.