Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

MicroAid

En af de bedste måder at hjælpe folk på er at give dem noget, som kan skaffe dem en indtægt fremadrettet. MicroAid projekter hjælper familier til at klare sig selv ved, at de ved egen drift og indsats sikrer sig det daglige brød.

Støt MicroAid nu

DM-Aid har igennem en årrække arbejdet med at udvikle forskellige koncepter for sådanne små husholdforretninger, hvor vi hjælper fattige familier på fode. Udvikling af koncepterne er foregået i nært samarbejde med vores partnere i de enkelte lande, og derfor kan modellen godt være lidt forskellig fra sted til sted.

Det mest almindelige er, at familierne, som modtager MicroAid, skal tilbagebetale 25-50 % af den oprindelige investering. Disse penge går tilbage til vores lokale partner, som giver dem videre til den næste trængende familie. På den måde sikrer vi, at modtagerne ikke føler, at de alene modtager noget, men også at de yder noget tilbage, som kan komme en anden familie til gavn.

Støtten ydes aldrig i form af direkte økonomisk støtte, men gives i form af materiale til at etablere en indkomst. Det er ikke et lån og der påregnes ingen renter.

Hvilken type småprojekter, der er bedst, aftales ligeledes med den lokale partner, og derfor kan der godt være forskel på, hvad vi har at tilbyde fra sted til sted. Det kan f.eks. være følgende:

  • Symaskine og stof: 1.500 kr.
  • Fiskerbåd og net: 1.500 kr.
  • Kyllingefarm (ca. 100 kyllinger): 1.500 kr.
  • Cykeltaxa: 1.500 kr.
  • Ged: 1.500 kr.
  • Knallerttaxa: 3.000 kr.
  • Andedam (ca. 100 ænder): 3.000 kr.
  • Ko: 5.000 kr.
  • Værksted: 5.000 kr.
  • Købmand: 10.000 kr.

Mange af disse små indkomstgenererende projekter kan etableres fra 1.500 kr. og op til 10.000 kr.

Du kan enten betale det fulde beløb og komme i gang med et projekt med det samme eller betale et fast beløb om måneden, svarende til et helt projekt på årsbasis. Så er du med til at sikre en familie en levevej.

UnavngivetFølg med i MicroAid’s mange projekter på facebook. Her kan du også se videoer, uploads og opslag delt af vores frivillige.

 

 

Projekt: Gedebanken
Gedebanken er et af DM-Aids bæredygtige projekter, som har til formål at hjælpe fattige familier ud af fattigdom. Gedebanken donerer to hun-geder til fattige familier til opstart af en gedeproduktion, der kan sikre familierne en stabil indtægt. Inden for få år skal familierne levere to hun-gedekid tilbage til Gedebanken, som herefter donerer gederne videre til andre fattige familier. På den måde bidrager Gedebanken med et bæredygtigt initiativ, som kan udvides til at hjælpe andre lokalsamfund. Der fundraises via FB-kampagner, events og hjemmeside.

Unavngivet

Støt Gedebanken nu

 

 

Projekt: Støttemiddag
“Støttemiddag” er et årligt indsamlingsprojekt drevet i et samarbejde mellem en række foreninger og andre aktører. Formålet er at gøre opmærksom på behovet for hjælp til et folk i nød, indsamle midler og afholde en velgørenhedsmiddag i Ramadanmåneden.

I juli 2014 blev den første Støttemiddag holdt til fordel for den nødlidende befolkning i Gaza. Op til og under Støttemiddagen blev der indsamlet i alt 545.007,25 kr., der gik til nødhjælp i form af mad, medicin, tøj, madrasser, tæpper.

Støttemiddag 2015 var ligeledes til fordel for Gaza, men denne gang med fokus på børnene. Det indsamlede beløb lød på hele 764.813,50 kr.

Støttemiddag 2016 havde fokus på at hjælpe fattige forfulgte Rohingya-muslimer, som er flygtet fra Burma til Indien, hvor de lever i flygtningelejre. Den årlige Støttemiddag fandt sted lørdag den 25. juni. Årets resultat var på 619.498,71! De indsamlede midler er gået til MicroAid-projekter for de værst stillede af disse familier i Hyderabad, i samarbejde med DM-Aid’s indiske partner Affus Women’s Affairs. Denne hjælp er en langsigtet løsning, der sikrer familierne et levebrød fremover.

I 2019 er indsamlingen til fordel for sultende folk i Yemen, hvor DM-Aid gennem længere tid sammen med vores lokale partner har arbejdet for at lindre smerten for nogle af de nødstedte i landet.

Vil du med til årets støttemiddag, kan du købe din billet her:

Støttemiddag har desuden sin egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om projektet: www.støttemiddag.dk.

UnavngivetFølg med i projektet på Facebook her

Støt Støttemiddag nu

 

 

Ophør af betalingsaftale
Hvis du ønsker at stoppe din faste betalingsaftale, kan dette ske ved at kontakte Danish Muslim Aid på mail: regnskab@dmaid.dk eller telefon: 35360833.