Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Fødevarehjælp

Vi hjælper med nødhjælpspakker, der hvor der er mest brug for det

Yemen

Situationen i Yemen
Ifølge rapporten fra Human Rights Watch har den bevæbnede konflikt i Yemen resulteret til den største humanitærkrise i verden. Over 17.500 civile er blevet dræbt og såret siden 2015, hvor en fjerdedel var kvinder og børn. Krigen har medført, at mere end 20 millioner mennesker oplever mad usikkerhed, hvorfra 10 millioner er i risiko for hungersnød. Før krigen brød ud, var landet allerede i en dårlig økonomisk situation, men med krigens udbrud er den økonomiske situation kun blevet forværret. Hundredtusindevis af mennesker har ikke længere en fast indkomst, og offentligt ansatte har ikke modtaget regelmæssig løn i flere år (Human Rights Watch rapport 2020). Den dårlige økonomiske situation og mangel på adgang til fødevarer har medfødt hungersnødskrisen i Yemen.

Hjælpen
Sammen med vores lokale partner Mawada i Yemen har vi siden 2015 uddelt nødhjælpspakker, som skal sikre et minimum ernæring til de mest sårbare og udsatte mennesker. Vi har et projekt kørende lige nu ‘Meals for children’, hvor vi støtter uddelingen af et dagligt måltid + mælk til børn i nød. Det koster 300 kr. for et måltid til et barn hver dag i en måned.

Støt 
Du kan gennem en månedlig eller engangsdonation være med til at give nødhjælpspakker til Yemens sultende borgere.

Somalia & Uganda

Situationen i Somalia og Uganda
Tørkesæsonen i Østafrika, hvor DM-Aid arbejder i Somalia og Uganda, forårsager årligt store katastrofer med mange dødsfald blandt mennesker og husdyr. Mange er tvunget til at forlade deres hjem for at finde mad og vand, eftersom de fleste afgrøder er svitset bort. Størstedelen af dødsfald skyldes undernæring og dehydrering. Folk er mange steder nødt til at tilbagelægge flere kilometer dagligt for at hente rent drikkevand. Et lokalt vandhul er endvidere ingen garanti for at vandet er rent. Vandet, som mennesker og dyr drikker, er ofte grumset og stinkende og fyldt med bakterier. Konsekvenserne af at drikke beskidt vand er yderst alvorlige, hvor sygdomme som diarré, kolera eller tyfus florerer og børnedødeligheden er ekstremt høj.

Folk i Somalia er meget afhængige af deres dyr, da størstedelen af dem traditionelt ernærer sig som hyrder. Hvis først dyrene begynder at dø, dør menneskene også. Over 12 mio. mennesker er i de berørte områder ude af stand til at brødføde sig selv i tørkeområder.

Hjælpen
DM-Aid hjælper med fødevarehjælp og vandforsyninger i form af watertrucks i de hårdest ramte områder.

Støt Somalia og Uganda
Du kan gennem en månedlig eller engangsdonation være med til at støtte Somalien og Uganda mod tørken.