Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Afghanistan

Afghanistan

Du kan her læse om Afghanistan og de projekter, som DM-Aid har i landet.

I forbindelse med at amerikanske tropper trak sig ud af Afghanistan i juli og august 2021, har Taliban været på fremmarch og erobret flere og flere byer hvor tilsidst at overtage hovedstaden Kabul. Kaos og frygt hersker og den humanitære situation har hurtigt udviklet sig tæt på katastrofal, da mange i forvejen fattige og udsatte mennesker er rejst til storbyerne i håb om beskyttelse inden Taliban overtog helt.

Taliban’s væbnede styrkers overtagelse har resulteret i mange civile dødsfald, massive ødelæggelser og et ikke-fungerende sundhedssystem og usikkerhed hersker blandt hundredetusindevis af mennesker. Der er stor mangel på mad, tag over hovedet og stabile vandkilder. Omkring 60.000 mennesker er internt fordrevne, hvor de sover under åben himmel under usikre forhold uden nogle steder at tage hen. DM-Aid hjælper med mad og andre nødvendigheder.

Støt med en nødhjælpspakke til 200 kr.

Enhver støtte gør en forskel! Vi hjælper med mad, telte og tæpper.


Forældreløse og udsatte børn

For at få flere unge i uddannelse og sørge for, at børn ikke skal ud og forsørge familier, kan man være sponsor for et barn. På grund af den store fattigdom er skole ofte ikke en prioritet for familier, og derfor arbejder omkring 1/3 af børn i Afghanistan fra en ung alder, så de kan hjælpe med at forsørge familien. Men som sponsor kan du ændre et barns fremtid, fordi du er med til at give et barn uddannelse, mad på bordet og tøj på kroppen. Pengene kommer også søskende til gode samt værgen/værgerne. For at læse mere og/eller blive sponsor tryk her


Rent vand

I Afghanistan har 31% af befolkningen ikke adgang til rent drikkevand. Dette betyder at flere sygdomme opstår, som nemt kunne være undgået havde rent vand været tilgængeligt og dette betyder også flere dødsfald.

DM-Aid bygger brønde i områder, hvor det er blevet vurderet, at lokalbefolkningen er udsatte og fattige og derfor ikke selv, har midlerne til at få bygget en brønd.
Du kan læse mere om DM-Aids brøndprogram her.