Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Afghanistan

Du kan i dette afsnit læse om Afghanistan og de projekter DM-Aid har kørende i landet

Afghanistan har omkring 37 millioner indbyggere, hvor næsten 4,5 millioner bor i hovedstaden, Kabul. Vedvarende konflikt og krig gennem årene har resulteret til, at Afghanistan er en af verdens fattigste lande. Dette betyder, at den afghanske befolkning lever under ekstremt dårlige forhold med manglende elektricitet, manglende adgang til rent vand, adgang til lægehjælp og usikkerhed forbundet med, hvornår det næste måltid er.

Forældreløse og udsatte børn

For at få flere unge i uddannelse og sørge for, at børn ikke skal ud og forsørge familier, kan man være sponsor for et barn. På grund af den store fattigdom er skole ofte ikke en prioritet for familier, og derfor arbejder omkring 1/3 af børn i Afghanistan fra en ung alder, så de kan hjælpe med at forsørge familien. Men som sponsor kan du ændre et barns fremtid, fordi du er med til at give et barn uddannelse, mad på bordet og tøj på kroppen. Pengene kommer også søskende til gode samt værgen/værgerne. For at læse mere og/eller blive sponsor tryk her

Rent vand

I Afghanistan har 31% af befolkningen ikke adgang til rent drikkevand. Dette betyder at flere sygdomme opstår, som nemt kunne være undgået havde rent vand været tilgængeligt og dette betyder også flere dødsfald.

DM-Aid bygger brønde i områder, hvor det er blevet vurderet, at lokalbefolkningen er udsatte og fattige og derfor ikke selv, har midlerne til at få bygget en brønd.
Du kan læse mere om DM-Aids brøndprogram her.


 

Bliv medlem
Bliv frivillig!
Seneste nyt