Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Afghanistan

Du kan læse her om Afghanistan og de projekter DM-Aid har kørende lige nu i landet

Fakta om Afghanistan

Afghanistan har omkring 37 millioner indbyggere, hvor næsten 4,5 millioner bor i hovedstaden, Kabul. Vedvarende konflikt og krig gennem årene har resulteret til, at Afghanistan er en af verdens fattigste lande. Dette betyder, at den afghanske befolkning lever under ekstremt dårlige forhold med manglende elektricitet, manglende adgang til rent vand, adgang til lægehjælp og usikkerhed forbundet med, hvornår det næste måltid er.

Det er kun lidt over 28 % af de, der er over 15 år, som kan læse eller skrive. De, der har adgang til skole, går kun i skole i gennemsnit, for mænds vedkommende, otte år og for kvinder er det gennemsnitlig fire år. På baggrund af den store fattigdom er skole ofte ikke en prioritet for familier, og derfor arbejder omkring 1/3 af børn i Afghanistan fra en ung alder, så de kan hjælpe med at forsørge familien.

Fødevarehjælp

Den 25. august 2020 resulterede kraftigt regnvejr til oversvømmelser i provinserne: Parwan, Kabul, Kapisa, Maidan Wardak, Panjshir, Nangarhar, Logar, Paktia, Paktika, Nuristan, Laghman, Logar, Bamyan og Khost. Ifølge Afghanistan National Disaster Mangagement Authority er 155 mennesker døde, mere end 250 personer er såret, mere end 1559 huse er blevet ødelagt, og landbrugsjord, afgrøder og offentlig infrastruktur inklusive kilder til rent vand er blevet påvirket i de nævnte områder.

Du kan være med til at støtte de påvirkede af oversvømmelserne, som har mistet alt. Lige nu har vi fokus på at give fødevarepakker, så folk har noget af spise.
For 300 kr. kan du sørge for en familie har mad at spise. Vælg formålet Afghanistan.

Forældreløse og udsatte børn

For at få flere unge i uddannelse og sørge for, at børn ikke skal ud og forsørge familier, kan man være sponsor for et barn. Ofte er det børn, der enten har mistet begge sine forældre eller hoved forsørgeren af familien er gået borte, derfor bliver børn ofte nødt til at droppe ud af skole og sælge små ting ude på gaden. Men som sponsor kan du ændre et barns fremtid, fordi du er med til at give et barn en uddannelse, mad på bordet og tøj på kroppen. Pengene kommer også søskende til gode samt familien. For at læse mere og/eller blive sponsor tryk her