Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
100.000 mennesker skal bo på en øde ø

100.000 mennesker skal bo på en øde ø

Endnu en ukendt situation og tilværelse venter Rohingya'erne
(Billed: Reuters)

Regeringen i Bangladesh har besluttet at flytte næsten 100.000 Rohingya’er fra flygtningelejrene i Cox’s Bazar til en øde ø, Bhashan Char Island. 3000 Rohingya’er er allerede blevet flyttet. Valget om at flytte Rohingya’er til en isoleret ø er kritiseret af både FN og menneskerettighedsgrupper, da øen først dukkede op for 20 år siden og er tilbøjelig til oversvømmelser og orkaner.

I flere år har Rohingya’er boet i flygtningelejre i Cox’s Bazar med manglende adgang til sundhedsvæsenet, skolegang og arbejde. Dermed har deres liv været holdt på pause, hvor de har været afhængige af hjælp fra nødhjælpsorganisationer. De har boet i tætpakkede områder under primitive forhold, og i næsten et år havde de ikke adgang til internet og mulighed for at kommunikere med omverden, da det var blevet forbudt for butikker at sælge simkort til Rohingya’er. Det kan være svært at forestille sig, at situationen kan blive værre for Rohingya’er, men det ser dét det desværre ud til. De bliver efterladt til sig selv, hvor kun få lokale nødhjælpsorganisationer vil være til stede. Rohingya’erne har i forvejen brug for hjælp, men nu vil behovet for hjælp kun blive større.

Det nærmeste hospital ligger i Chattogram (se billede for neden), hvor det tager mindst tre timer med båd at nå ud til. Selvom det er blevet fortalt, at flytningen til øen vil være valgfrit, har Rohingya’erne rapporteret, at dette ikke er tilfældet, ens navne har stået på flyttelisten og dermed er de blevet sendt til øen.

Tryk her for at støtte Rohingya’erne

 

Bliv medlem
Bliv frivillig!
Nyheder